Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Κυριακή η συνέλευση των εμποροϋπαλλήλων

Σε Γενική Συνέλευση προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με θέμα τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Το σωματείο δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: Στην εταιρεία «JUMBO», με κέρδη 95 εκ. ευρώ το 2012, οι μισθοί των εργαζομένων είναι 240 ευρώ. Η εταιρεία «PRAKTIKER», με 3,5 εκ. ευρώ κέρδη για το 2012, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών 7%. Η εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», που επεκτείνεται και στη χονδρική, έκοψε τα επιδόματα γάμου και ταμείου από το βασικό μισθό των εργαζομένων. Στην εταιρεία «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ», με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με μειώσεις μισθών 12% που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες. Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «HONDOS» (8 μήνες), στον Καλυβιώτη (6 μήνες).

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση, «με πρώτο βήμα τη συμμετοχή, την ενημέρωση, τη συστράτευση και διεκδίκηση με τα σωματεία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ