Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ξεκίνησε, αργά χτες βράδυ, στο εκτενές δίκτυο μετρό του Λονδίνου διήμερη απεργία εξαιτίας των σχεδίων για απολύσεις πολλών εκατοντάδων υπαλλήλων και το κλείσιμο όλων των εκδοτηρίων εισιτηρίων. Αλλη μία 48ωρη απεργία έχει προγραμματιστεί στο τέλος της επόμενης βδομάδας.

BEΡΟΛΙΝΟ.-- Εντός του τρέχοντος 24ωρου αναμένεται η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση σε 250 των 180 στρατιωτών που έχει στείλει στο Μάλι, στο πλαίσιο στήριξης της γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης.

ΜΟΣΧΑ.-- Την πρόθεσή του να αποσυρθεί εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως είπε, για να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή καριέρα. Ο επί 5 χρόνια πρέσβης έχει επικριθεί από τη ρωσική κυβέρνηση για τις συχνές συναντήσεις του με αντιπολιτευόμενους.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Αντρες των τυνησιακών δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χτες έφοδο σε δύο σπίτια που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές, σε προάστιο της Τύνιδας. Από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν επτά ένοπλοι ισλαμιστές και ένας αστυνομικός. Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συγχαρεί την κυβέρνηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Μεχντί Τζομάα, για την πρόσφατη έγκριση του νέου συντάγματος από την τυνησιακή Βουλή.

ΡΙΑΝΤ.-- Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε χτες ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι, συνοδεία των υπουργών Στέγασης, Πετρελαίου, Μεταφορών και Επενδύσεων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Νωρίτερα είχαν κληθεί στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις οι πρέσβεις Κατάρ και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μετά από δηλώσεις που έκαναν υπέρ του ανατραπέντα πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Μούρσι.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ανακοίνωσαν χτες στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, πως υπάρχουν χρήματα για λίγες ακόμη πτήσεις μεταφοράς προσφύγων σε ασφαλέστερους προσφυγικούς καταυλισμούς γειτονικών χωρών. Ως σήμερα έχουν μεταφερθεί περίπου 5.000 άμαχοι σε καταυλισμούς του Τσαντ, του Καμερούν και της Σενεγάλης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Στην υπογραφή ενός «συμφώνου συνεργασίας» προχώρησαν χτες 10 μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων σε ασθένειες, όπως το Αλτχάιμερ, ο διαβήτης Τύπου 2, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος, ανέφερε χτες δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουώλ Στριτ Τζόρναλ». Στη λεγόμενη «Σύμπραξη για την Επιτάχυνση της Παρασκευής Φαρμάκων» θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, φαρμακοβιομηχανίες όπως οι «Bristol-Myers Squibb Co», «GlaxoSmithKline» και «Sanofi».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ