Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Απολύσεις με ... «αναστολή»!

Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από το ΥΠΠΟ στις αρχές του Απρίλη
Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από το ΥΠΠΟ στις αρχές του Απρίλη
Με απόλυση... υπό «αναστολή» απειλεί ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος τους χιλιάδες έκτακτους εργαζόμενους του υπουργείου του, επειδή παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία!

Ρίχνοντας και τις τελευταίες μάσκες του «πολιτισμού» και των συμφερόντων της τάξης που εκπροσωπεί, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες - όχι και τόσο μακρινές - εποχές, ο υπουργός δέχτηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία των εκτάκτων που διαδήλωναν για πολλοστή φορά έξω από το ΥΠΠΟ, όχι για να απαντήσει στα αιτήματά τους, αλλά για να τους απειλήσει ανοιχτά. Συγκεκριμένα τους είπε πως έχει, ήδη, δώσει εντολή στους διευθυντές των υπηρεσιών του υπουργείου να προχωρήσουν σε απολύσεις όσων εργαζομένων απεργώντας... «φθείρουν τα μνημεία»!

Ετσι συκοφαντεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ανθρώπων που επί χρόνια καταθέτουν την επιστημονική γνώση και εμπειρία τους και καθημερινό μόχθο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μάλιστα κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και με τη «λαιμητόμο» της λήξης της σύμβασης να «κρέμεται» συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χτεσινή συνάντηση των απεργών και του υπουργού ξεκίνησε και έληξε σε κακό κλίμα, με τον τελευταίο να εξαπολύει τις απειλές του από τη μια, ενώ από την άλλη επανέλαβε τις αοριστολογίες για το πρόβλημα. Η απάντηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων ήταν σαφής: «Συνεχίζουμε τον αγώνα»! Οσο για τα περί «φθοράς» των μνημείων, η αντιπροσωπεία «θύμισε» στον υπουργό πως μιλά σε εκείνους που δουλεύουν πάνω στα μνημεία και για την προστασία των μνημείων.

Οι έκτακτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους: στις 16/5 θα κάνουν δίωρο, συμβολικό, αποκλεισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου και στις 23/5 θα επαναλάβουν το δίωρο, συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης.

  • Ανοδο, σε ψήφους, είχε το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στις προχτεσινές εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΠΟ. Το «ΑΜ» (ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι) όχι μόνο διατήρησε τη 1 έδρα που είχε, αλλά και αύξησε σε 118 τις ψήφους του, έναντι των 82 ψήφων που πήρε στις εκλογές του '99. Το «ΑΜ» ανέδειξε και 3 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΠΟΣΥΠΠΟ, όσους είχε και το '99. Από 3 έδρες λαμβάνουν ΠΑΣΚΕ και «Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΣΥΝ) και 2 έδρες η ΔΑΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ