Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Εμπόδιο η εξουσία των μονοπωλίων

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΣΜ του ΟΛΠ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΣΜ του ΟΛΠ
Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις εντείνεται και η παρέμβαση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του ΟΛΠ. Την περασμένη Πέμπτη, έγινε περιοδεία του Γιώργου Τούσσα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, στη Διεύθυνση Τεχνικής Εξυπηρέτησης (πρώην ΚΕΣΜ) του ΟΛΠ. Την προηγούμενη μέρα, η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, είχε μιλήσει στους λιμενεργάτες, ενώ οι περιοδείες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Γ. Τούσσας συνομίλησε με τους εργαζόμενους του μηχανουργείου όπου επισκευάζονται και συντηρούνται τα μηχανήματα του Οργανισμού. Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη συζήτηση οι νεολαίοι, σπουδαστές του ΟΑΕΔ, που κάνουν στο ΚΕΣΜ την πρακτική τους.

«Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές είναι προϋπόθεση -επισήμανε ο Γ. Τούσσας - για την αναχαίτιση των αντιλαϊκών μέτρων, την αναζωογόνηση, ανασύνταξη του κινήματος», «τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας», για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για θετικές εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Οπως σημείωσε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις - εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνολογικός εξοπλισμός, τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες - να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή ευημερία. Εμπόδιο είναι η εξουσία των μονοπωλίων και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.

Το παράδειγμα του λιμανιού, επισήμανε, είναι χαρακτηριστικό. Το ιδιωτικοποιούν ανά τμήμα, με Κοινοτική Οδηγία που ψηφίσαν το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ενωση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ, για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους καθεστώς σύγχρονης δουλείας.

Είναι κριτήριο -τόνισε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στην ΕΕ και την πολιτική της που είναι εχθρός για τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι κριτήριο και πώς αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 27% που πήρε στις βουλευτικές εκλογές και ότι η ενιαία στρατηγική του με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που είναι η θωράκιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, επιβεβαιώνεται και με τα σενάρια για «μεγάλο συνασπισμό» με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Φτάνει πια - τόνισε. Αρκετά δουλέψαμε, για να κερδίζουν οι Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες. Πρέπει να έρθει η ώρα που θα δουλεύουμε για τις οικογένειές μας, την τάξη μας, για την λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ