Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Από τον Εβρο ως την Κρήτη

Στη Θεσσαλία, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο Αερινό Μαγνησίας και στη Μελούνα. Στην Αιτωλοακαρνανία, στο μπλόκο της Ερμίτσας, έγινε συγκέντρωση την Κυριακή, ενώ σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ., οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην εφορία στο Αγρίνιο. Στην Ηλεία, οι αγρότες στον κόμβο της Μαραθιάς, την Κυριακή, έβγαλαν καζάνια με φαγητό με το λαό της περιοχής να δίνει μαζικό «παρών». Στο πλευρό τους παραβρέθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στη Μεσσηνία, έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται μπλόκα σε 4 σημεία του νομού: Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι. Στην Αχαΐα, ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς και της Αιγιάλειας στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ. Παρευρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Στην Αρκαδία, στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Στην Αργολίδα, οι αγρότες από το μπλόκο στο Ανυφί έκαναν χτες συγκέντρωση στα δικαστήρια του Αργους ενάντια στα αγροτοδικεία. Στη Φθιώτιδα, παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Χτες οι αγρότες μαζί με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της περιοχής προχώρησαν σε κινητοποίηση στα διόδια στην Αγία Τριάδα, στο Μώλο.

Στη Βοιωτία, αγρότες της περιοχής έχουν παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας. Στην Πέλλα, χθες το πρωί οι αγρότες έκαναν κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εδεσσας και πορεία στους δρόμους της πόλης. Μπλόκα έχουν στηθεί στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου, Αριδαίας, Μεσημεριού και Πλευρώματος. Τους αγρότες στα μπλόκα επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή.

Στις Σέρρες, χθες από το πρωί, οι αγρότες έκαναν κατάληψη της ΑΤΕ και στη συνέχεια του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας. Παραμένουν τα τρακτέρ στα χωριά Μητρούσι, Νέος Σκοπός, Νέα Ζίχνη, Νιγρίτα, Δραβίσκο. Στον Εβρο, ενισχύονται τα μπλόκα στην Ορεστιάδα στο ύψος της ΕΒΖ, στην Κορνοφωλιά και στις Φέρρες. Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία του μπλόκου της Ορεστιάδας επισκέφθηκε τις σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και ενημέρωσε καθηγητές και φοιτητές για τα αιτήματά τους. Σήμερα Τρίτη, οργανώνεται συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στην εφορία Ορεστιάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, τρακτέρ συγκεντρώνονται σε Επανομή, Βασιλικά, Νέα Ραιδεστό και Θέρμη. Την Τετάρτη οι αγρότες θα πάνε με τα τρακτέρ στα πράσινα φανάρια. Επίσης παραμένουν τα μπλόκα: Στην Ημαθία, σε Κουλούρα και Κοπανό Νάουσας. Στο Κιλκίς, στην πρώην Νομαρχία. Στη Χαλκιδική, στα Μουδανιά. Στην Πιερία, σε Βαρικό και Κατερίνη. Στην Κοζάνη, στη γέφυρα των Σερβίων. Στη Φλώρινα στο Φιλώτα. Στη Δράμα, στον Κόμβο της Μαυρολεύκης.

Στα Χανιά, ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Στην Ηπειρο, έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας. Στη Λέσβο, θα γίνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ