Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση για μια χαμένη ρουκέτα

Εντονη κινητικότητα καταγράφηκε χτες γύρω από θέματα της λεγόμενης «τρομοκρατίας». Το σχετικό ρεπορτάζ κυριαρχήθηκε από πληροφορίες που διοχέτευσε η αστυνομία σχετικά με τις συλλήψεις Τούρκων υπηκόων στου Γκύζη οι οποίοι κατηγορούνται ότι κατείχαν όπλα και εκρηκτικά. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, έρευνα της «αντιτρομοκρατικής» και πυροτεχνουργών στη Βαρυμπόμπη, μετά τη δημοσιοποίηση προκήρυξης για ανάληψη ευθύνης σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε πραγματοποιήσει επίθεση με δύο ρουκέτες κατά των κεντρικών γραφείων της «Mercedes» στη Βαρυμπόμπη. Κάποια στιγμή έγινε γνωστό ότι βρέθηκε κρατήρας και αργότερα ότι είχαν εντοπιστεί θραύσματα ρουκέτας. Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, το Γενάρη του 2013.

Η επόμενη είδηση αφορά στο γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, ο Κώστας Σακκάς που του είχε επιβληθεί όρος να παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα. Από χτες θεωρείται καταζητούμενος.

Επίσης, χτες έγιναν γνωστά στοιχεία από το πόρισμα για τις μετακινήσεις του Ξηρού στις φυλακές. Σύμφωνα με αυτό, για δύο χρόνια περίπου, από τις 5 Φλεβάρη 2011 έως την 31η Γενάρη 2013, ο Χριστόδουλος Ξηρός πηγαινοερχόταν στην πτέρυγα Α, όπου κρατούνταν οι καταδικασμένοι στην υπόθεση για τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Με βάση αυτή τη δικογραφία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έθεσε σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων τους μια σειρά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

  • Την επαναδραστηριοποίηση του Συμβουλίου Πληροφοριών της ΕΥΠ αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι διεθνείς και εγχώριες απειλές από τη λεγόμενη τρομοκρατία, ήταν το αντικείμενο συζήτησης. Απ' όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και έγκαιρης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών. Το Συμβούλιο Πληροφοριών είναι ένα όργανο στο οποίο προεδρεύει ο διοικητής της ΕΥΠ και συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και του ΓΕΕΘΑ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ