Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Παρατημένη και υποβαθμισμένη η σπουδαστική εστία

Τον προσανατολισμό για ολοκληρωτική κατάργηση οποιουδήποτε ίχνους δικαιώματος και μέριμνας έχει απομείνει στους χιλιάδες σπουδαστές επιβεβαιώνει η κατάσταση που διαμορφώνεται και δρομολογείται στη σπουδαστική εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Μια σπουδαστική εστία - και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα - η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τη Διοίκηση του ΤΕΙ και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα. Με τους προϋπολογισμούς να πετσοκόβονται κάθε φορά όλο και περισσότερο, με «κουρεμένα» πλέον τα αποθεματικά των ΑΕΙ, οι συνέπειες είναι καταστροφικές, με την κατάσταση στο ΤΕΙ Χαλκίδας να έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Οι καυστήρες της Εστίας δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα μέσα στο καταχείμωνο οι σπουδαστές να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό.

Η θέρμανση έχει εξελιχθεί σε άγνωστη λέξη, με τα καλοριφέρ να μην ανοίγουν παρά για 1-2 ώρες καθημερινά.

Τα ασανσέρ έχουν πλέον καταργηθεί, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για τη συντήρησή τους.

Το ίντερνετ που κατακτήθηκε μετά από προσπάθειες χρόνων του Συλλόγου Οικότροφων Εστίας Χαλκίδας, πλέον δε λειτουργεί και οι σπουδαστές εν μέσω εξεταστικής δεν έχουν πρόσβαση σε απαραίτητες πληροφορίες για τα μαθήματά τους.

Τα στεγνωτήρια που κι αυτά μπορούν να θεωρηθούν «κατάκτηση» των οικότροφων, είναι χαλασμένα με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόλις 3 για 408 σπουδαστές.

Ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας καλεί όλους τους σπουδαστές, τη νεολαία, την τοπική κοινότητα, να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που ασκείται και που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, ενώ παράλληλα διεκδικεί:

  • Ανέγερση νέας εστίας στην περιοχή, που να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος, χωρίς νοίκια και ιδιώτες. Επινοικίαση ξενοδοχείων και δωματίων στην περιοχή μέχρι τότε.
  • Επισκευή και ανακαίνιση της υπάρχουσας Εστίας με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες επιβίωσης.
  • Δημοσιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέα κτίρια ως εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια.
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στην Εστία.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους έκαναν αίτηση στέγασης και δεν έγιναν δεκτοί.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ. σε όλους τους φοιτητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ