Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καταδικάζουν την εμπλοκή της Αστυνομίας στα σχολεία

Να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που καλεί τα Αστυνομικά Τμήματα να κάνουν προσωπικές επαφές με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής τους και να συντάξουν εκθέσεις, απαιτούν σωματεία εκπαιδευτικών.

Ο λόγος για το έγγραφο με τίτλο «Καταγραφή σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας Δ/νσεων Αστυνομίας ΓΑΔΑ - Πραγματοποίηση επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς», με το οποίο καλούνται οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων να «προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή των σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή τους» και να «μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους κ. Διευθυντές των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό την καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τη συλλογή τυχόν αιτημάτων, που θα υποβληθούν από αυτούς και αφορούν το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα».

Να αποσυρθεί τώρα το έγγραφο ζητούν σωματεία εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Παγκρατίου - Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», από σχολεία του οποίου ήδη πέρασαν αστυνομικοί, χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά σοβαρό και πολύ επικίνδυνο» το ζήτημα και καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη δίνουν πληροφορίες και κυρίως στοιχεία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας του κάθε σχολείου. Ο Σύλλογος Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «επιδιώκουν να μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε αστυνομικούς υπαλλήλους, να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και αστυνόμευσης στις σχολικές μονάδες και να καταργήσουν το ρόλο του εκπαιδευτικού, ζητώντας τους να καταδίδουν αδικήματα που δεν έχουν ακόμα διαπραχθεί».

Στο θέμα αναφέρεται και το ΔΣ της ΔΟΕ, θυμίζοντας ότι στα προβλήματα επιτήρησης και φύλαξης των σχολείων η απάντηση της πολιτείας ήταν η απόλυση των σχολικών φυλάκων. Η ΔΟΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας «να παρέμβει άμεσα και να καταστήσει σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της η συλλογή "όγκου" στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και ότι είναι αδιανόητο το γεγονός της "πρόσκλησης" των διευθυντών σε πάσης φύσεως "συναντήσεις"».

Στο έγγραφο αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή και οι γονείς, με σχετική ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων(2023-10-03 00:00:00.0)
Γενικευμένες δράσεις της αστυνομίας στα σχολεία(2015-07-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση(2014-02-08 00:00:00.0)
«Οχι» στην κατάργηση οργανικών θέσεων(2013-04-11 00:00:00.0)
«Κλήση σε απολογία», για συμμετοχή στην απεργία(2010-05-13 00:00:00.0)
Αρνούνται τις υποχρεωτικές υπερωρίες(2003-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ