Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νέα πανθεσσαλική συγκέντρωση σήμερα

Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τετάρτη το μεσημέρι

Την κλιμάκωση του αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, που παίρνουν νέες πρωτοβουλίες συντονισμού, μέσω και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν είναι το εξής:

  • Σήμερα Κυριακή, στις 12 μ. θα γίνει νέο λαϊκό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα σε εργατικά σωματεία και φορείς του κινήματος να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα συλλαλητήρια.
  • Την Τετάρτη 19/2, το μεσημέρι, θα γίνει πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τα τρακτέρ να παραμένουν στα μπλόκα όλης της χώρας. Η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώθηκε το Σάββατο, στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μπλόκων, στη Λάρισα.
  • Οι αγρότες καλούν τα Εργατικά Κέντρα, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας να δυναμώσουν την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους, από την ερχόμενη Δευτέρα, με στάσεις εργασίας, κλείσιμο καταστημάτων, οργανωμένη παρουσία στο μπλόκο της Νίκαιας και όποια άλλη μορφή συμπαράστασης και αλληλεγγύης επιλέξουν.
  • Τις επόμενες μέρες, αντιπροσωπεία των αγροτών θα επισκεφθεί τον ΟΓΑ στην Αθήνα, με αίτημα να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων αγροτών. Αλλά και το υπουργείο Ενέργειας, με αίτημα να εφαρμοστεί η περσινή απόφαση για παροχή στους αγρότες νυχτερινού ρεύματος.
  • Την Πέμπτη 20/2, θα γίνουν νέες συσκέψεις στα μπλόκα όλης της χώρας, για να καθοριστεί η παραπέρα δράση.
  • Κορυφαίος αγωνιστικός σταθμός θα είναι ο γιορτασμός του Κιλελέρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ