Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διακόσιοι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση

Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας για τις διαθεσιμότητες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Περίπου 200 από τους εκπαιδευτικούς που η κυβέρνηση έθεσε τον περασμένο Ιούνη σε διαθεσιμότητα παραμένουν χωρίς θέση, τη στιγμή που σε ένα μήνα εκπνέει το 8μηνο της διαθεσιμότητας και ανοίγει η πόρτα της απόλυσης. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, που έγινε μετά από αίτημα της ομοσπονδίας. Την ώρα της συνάντησης, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατά τη συνάντηση, ο υπουργός εξήγγειλε ότι άμεσα θα προκηρυχθούν 380 θέσεις για την απορρόφηση αντίστοιχου αριθμού εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για 180 με δεύτερα πτυχία που θα απορροφηθούν στο υπουργείο Παιδείας και για 200 ειδικοτήτων νοσηλευτικής - μαιευτικής που θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Υγείας. Για το θέμα, πάντως, παρέπεμψε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνεδρίαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη και εφόσον εκδοθούν οι προκηρύξεις για τις παραπάνω 380 θέσεις, τότε 200 από τους εκπαιδευτικούς που τον περασμένο Ιούλη απομακρύνθηκαν από ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ με την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, παραμένουν χωρίς θέση. Στο μεταξύ, έχουν θεσμοθετηθεί 125 διοικητικές και 200 εκπαιδευτικές θέσεις σε ΙΕΚ - ΣΕΚ όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, καθώς δεν υπάρχει απόφαση για την προκήρυξή τους από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς με τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις των επόμενων ημερών και με τους αγώνες τους, να μπουν φραγμός στις απολύσεις και στην εκπαίδευση, στην προώθηση του «νέου σχολείου» που φέρνει και τις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση. Να ενταθεί η πάλη για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ