Κυριακή 23 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΣΩΝ

ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΟΡΕΣΤΗ ΚΟΛΟΖΩΦ -αντί για στεφάνι- οι σύντροφοι του στην ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουν το ποσό των 250 ευρώ στο Κόμμα.

***

φωτό 1

Στις 24 Φλεβάρη, πριν από δύο χρόνια, «έφυγε» από κοντά μας αναπάντεχα ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ στα 33 του χρόνια.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Δάσους - Γρηγορούσας των Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

Οι γονείς του, Ειρήνη και Στάθης

Η αδερφή του Κατερίνα

***

φωτό 1

Πέρασαν 40 ημέρες από τον πρόωρο χαμό της συντρόφισσας μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΑΪΝΙΔΟΥ. Η Ελευθερία, παιδί εργατικής, λαϊκής οικογένειας από την Κοκκινιά, εντάχθηκε από μικρή στο μαθητικό κίνημα και την ΚΝΕ. Σπούδασε οικονομικά στη Βουλγαρία. Στο Λαύριο είχε έρθει για δουλειά και έγινε μέλος του Κόμματος το 2004. Ηταν μέλος της διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, του Συλλόγου Γονέων και μέλος της Ομάδας γυναικών της ΟΓΕ. Το 40ήμερο μνημόσυνό της έγινε την Κυριακή 16 Φλεβάρη στον Αγιο Αντρέα στην συνοικία Νεάπολη Λαυρίου.

Οι σύντροφοί της και συναγωνιστές και συναγωνίστριες που γνώρισαν τη μαχητική, πεισματάρα και χαμογελαστή Ελευθερία, προσφέρουν στο Κόμμα μας 500 ευρώ.

***

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μου, που τον ηρωικό Δεκέμβρη 1944 έπεσε νεκρός πολεμώντας τους ντόπιους και ξένους φασίστες. Το αίμα του, μαζί με το αίμα των νεκρών προλετάριων όλου του κόσμου θα ποτίζουν τον πλάτανο του κομμουνισμού για να ζήσει αιώνια.

Στη μνήμη του, ο γιος του Χρήστος, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στις 24/08/2013 (πριν από 6 μήνες) «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΟΥΤΟΓΛΟΥ μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός και σταθερός μέχρι και το τέλος της ζωής του. Μετά το τέλος της ένοπλης ταξικής σύγκρουσης έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, πάνω από 30 χρόνια μέχρι τον επαναπατρισμό του το 1988. Στη ζωή του στη Βουλγαρία δούλεψε ως εργάτης και υπηρέτησε ως αξιωματικός του Βουλγάρικου Λαϊκού Στρατού. Για τη δράση του διακρίθηκε, τιμήθηκε και παρασημοφορήθηκε πολλές φορές.

ΑΡΜΑΓΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΡΜΑΓΟΣ ΗΛΙΑΣ
Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Αικατερίνη, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ (1918 - 2007) από τη Μικρά Ασία, αγωνιστή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, πολεμιστή στο Ελ Αλαμέιν, προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου.

Η κόρη του Μυρσίνη, ο γαμπρός του Θεόδωρος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΪΤΟΥ (1925 - 2000), αγωνιστή αρτεργάτη που έμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του στις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου.

Τα παιδιά του: Θεόδωρος, Παναγιώτης, Δημήτρης.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ στο παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης Πετρούπολης.

Η οικογένειά του

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας γιαγιάς ΡΟΥΛΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ, που στάθηκε όλα της τα χρόνια στο πλάι του Κόμματος, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης.

Η εγγονή της, Βάσια Αργύρη,

τα παιδιά της, Νάντια και Γιώργος

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 8 χρόνια, στις 16.2.2006, Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ που πάντα υπηρέτησε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

Η σύζυγος Παναγιώτα

Η κόρη Ντίνα Ξεροβάσιλα

***

Η ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων του χωριού μας που πέσανε στους Αγώνες, πρόσφερε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
Οι πεσόντες είναι:

Για κοινωνικούς αγώνες:

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ελληνικός στρατός:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΤΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΕΥΤΑΘΙΟΣ

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ:

ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΠΑΤΟΥΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

Δολοφονήθηκαν στο Σχολείο, στις 16 Ιούλη 1944:

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ.

Στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας:

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ, ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΒΑΡΕΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΕΤΣΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΜΑΝΤΟΣ, ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΟΥ ΝΙΝΑ, ΠΟΛΛΑΕΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΚΑ, ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΤΑΡΑΤΣΙΔΟΥ ΛΙΖΑ, ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ.

***

φωτό 5

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας, σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ. Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε στα 1922 στους Βουτιανούς Λακωνίας από αγροτική οικογένεια. Τέλειωσε το δημοτικό και το Γυμνάσιο Σπάρτης. Από το 1942 μπήκε στο ΕΑΜ νέων και, κατόπιν, στέλεχος της ΕΠΟΝ στο τμήμα Βουτιανών Οινούντας Λακωνίας. Πέρασε από τις φυλακές Σπάρτης επί δέκα μήνες. Ηταν συνέχεια διωκόμενος. Το 1946 εξορίστηκε, μετά το δημοψήφισμα, στην Ικαρία. Οταν γύρισε το Μάρτη του 1948, ανέβηκε στον Πάρνωνα και εντάχθηκε στο Τάγμα του Γιώργη Ατζακλή. Εγινε επιλοχίας και πολιτικός επίτροπος στη διμοιρία Ανιχνευτών του Τάκη Τράγκα. Τραυματίστηκε βαριά στις μάχες και τον γλίτωσε η συναγωνίστριά του Γιαννούλα Κουτσοβασίλη, η οποία είχε τέσσερα θύματα στο ΔΣΕ. Συνελήφθη στις 19 Αυγούστου από τους ΜΑΥδες, πέρασε στρατοδικείο στην Τρίπολη, δικάστηκε 2 φορές σε θάνατο. Εμεινε 10 χρόνια στις φυλακές και 4 χρόνια στα Γιούρα. Αποφυλακίστηκε με τις ενέργειες της αγωνίστριας δικηγόρου Βούλας Ιατρίδου, το 1960. Γνωρίστηκε με την Ελένη Καλφακάκου από Κεφαλά Λακωνίας στην ΕΠΟΝ. Μετά από 16 χρόνια γνωριμίας παντρεύτηκαν στις 14 Φλεβάρη του 1960. Απέκτησαν μια κόρη, τη Χαρούλα, που σήμερα είναι οφθαλμίατρος. Ο σ. Γιώργος μάς λείπει πολύ, από τη γυναίκα του, την κόρη του και τα εγγόνια του. Αφησε, όμως, παρακαταθήκη τους αγώνες του, την πίστη του στον κομμουνισμό και ήταν πάντα ανιδιοτελής και αταλάντευτος.

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών μου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους του Κόμματος, ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας δίπλα στην οικογένειά της. Επίσης, του ανιψιού μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, που χάθηκε στα 30 του χρόνια, προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα.

Η οικογένειά του

***

φωτό

Στις 11.2.2013 έκλεισε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΑ και μέλος του ΚΚΕ ΛΙΤΣΑ (Βαγγελίτσα) ΚΟΥΣΗ, οικογενειακή φίλη και συνεξόριστη του συζύγου μου.

Στη μνήμη της, επίσης, και στη μνήμη του συζύγου μου, ΚΩΣΤΑ ΣΙΑΠΕΡΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ για ενίσχυση, 100 ευρώ, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου, ΑΝΝΑΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ.

Φλέρη Σιαπέρα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συναδέλφου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΧΑΡΗ, Καθηγητή της Χειρουργικής του ΑΠΘ, που «έφυγε», πρόωρα πριν δύο χρόνια, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, στο Κόμμα που πίστεψε σε όλη του τη ζωή, στο ΚΚΕ, 500 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας, της φλογερής αγωνίστριας και υπέροχης μάνας, ΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΝΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, 100 ευρώ ενίσχυση.

Ερμιόνη Νάστου

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών της, ΗΛΙΑ και ΚΛΑΡΑΣ ΑΡΜΑΓΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η κόρη τους Ρίτσα προσφέρει 50ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού.

***

φωτό 1

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΡΙΠΙΔΗ προσφέρουμε στο Κόμμα που υπηρέτησε μαχητικά και αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής του, 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ υπηρεσιών των ΕΒΕ.

Η σύζυγος Μαρία και τα παιδιά του Νατάσα, Χάρης, Κατερίνα

ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ
***

φωτό 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων, ΒΑΪΟΥ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ («Καραπιπέρη»), Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ. ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΤΣΙΛΗ, Ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ και Ταγματάρχη του ΔΣΕ. ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτσου) ΦΥΤΣΙΛΗ και ΠΑΜΦΙΛΟΥ ΦΥΤΣΙΛΗ, μαχητών του ΔΣΕ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σέκλιζας.

Γιάννης Ντανόπουλος, γιος του Καραπιπέρη,

Βασίλης Φυτσιλής


ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νίκος Καλφακάκος
Νίκος Καλφακάκος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ

ΚΛΑΡΑ ΑΡΜΑΓΟΥ
ΚΛΑΡΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ

Λίτσα Κούση
Λίτσα Κούση

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΛΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΛΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΙΟΣ
ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΙΟΣ

ΓΙΑΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΙΑΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΪΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΪΝΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΧΑΙΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΙΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΗΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ