Σάββατο 1 Μάρτη 2014 - Κυριακή 2 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών

Στη Νορβηγία του Μ. Κάρλσεν η 41η Ολυμπιάδα Σκακιού

Στο πλαίσιο των πολλαπλών σκακιστικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο Μαρούσι (The Mall Athens) από 22 Μάρτη μέχρι 6 Απρίλη, η ΕΣΟ διοργανώνει και το 36ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Το Σάββατο 29 Μάρτη θα προηγηθεί η τελετή έναρξης και στις 16.30 θα ξεκινήσει ο 1ος γύρος. Οι αγώνες θα συνεχισθούν καθημερινά, την ίδια ώρα, μέχρι τον 8ο γύρο, ενώ ο 9ος και τελευταίος γύρος θα ξεκινήσει στις 10.30. Θα ακολουθήσουν τυχόν «μπαράζ» ισοβαθμίας και η τελετή λήξης.

Κάτι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι σκακίστριες που θα αναφέρουμε είναι: α) Στην τελετή λήξης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των 3 νικητριών, β) Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2012 Παυλίδου Αικατερίνη, έξι σκακίστριες με μέσο όρο ΕΛΟ Ιούλη 2012 έως Γενάρη 2013. Μάκκα Ιουλία, Μπότσαρη Αννα - Μαρία, Μακροπούλου Μαρίνα, Παπαδοπούλου Βέρα, Φαχιρίδου Κατερίνα, Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη και οι τρεις νικήτριες του Ανοιχτού Πρωταθλήματος Ελλάδας 2013, Τσολακίδου Σταυρούλα, Γράψα Γεωργία και Μάκκα Ευανθία.

Το σύστημα αγώνων είναι ΠΟΥΛ (μία με όλες) 9 γύρων, η διάρκεια της παρτίδας 90' για τις 40 κινήσεις και 30' για την υπόλοιπη παρτίδα, ενώ τα χρηματικά έπαθλα για τις 3 πρώτες 800, 600, 400 ευρώ.

* Στη χώρα του Νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή, του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν, θα διεξαχθεί η 41η Σκακιστική Ολυμπιάδα, με διοργανωτές τη FIDE, την τοπική Σκ. Ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Νορβηγίας. Στην πόλη όπου το 2013 έγινε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο βορρά και συγκεκριμένα στην πόλη Τρόμσο και ευτυχώς το καλοκαίρι 1 - 14 Αυγούστου, οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι συμμετοχές των χωρών απ' όλες τις ζώνες της FIDE θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Για το σκοπό αυτό έχουν βάλει και ειδικές τιμές, διαμονής και διατροφής για όσες χώρες δηλώσουν νωρίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ