Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για νέους στην κατάρτιση και στα προγράμματα απασχόλησης

Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ καλεί τους νέους άνεργους, τους σπουδαστές στη μαθητεία και στην κατάρτιση, τους εργαζομένους στα 5μηνα προγράμματα απασχόλησης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: «Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Οχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Η εκδήλωση γίνεται αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6 και Λιοσίων) και θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΚΝΕ δίνει ιδιαίτερο βάρος στη συζήτηση με τους νέους στην κατάρτιση, προκειμένου να κάνει γνωστές τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία και τα προγράμματα απασχόλησης αλλά και τη λύση που προτείνει το Κόμμα. Με σχετική ανακοίνωσή της για την εκδήλωση, απευθύνεται στους νέους καλώντας τους να σκεφτούν:

«Γιατί τα ποσοστά ανεργίας συνεχώς αυξάνονται; Ποιος φταίει; Πώς μπορούμε να πάρουμε ανάσα; Μήπως περισσεύουν εργαζόμενοι από την παραγωγή; Μήπως είναι περισσότεροι από όσους χρειάζονται;

Με βάση τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σήμερα χρειάζονται τόσοι κι άλλοι τόσοι εργαζόμενοι. Ομως η ανεργία, ειδικά στους νέους, όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά γιγαντώθηκε.

Σκέψου! Μόνο μέσα στο 2013 τα όργανα της ΕΕ συνεδρίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά 5 ΦΟΡΕΣ για να κάνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Οι προτάσεις τους είναι πόθοι και όνειρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών για πάμφθηνη εργατική δύναμη. Για σένα σημαίνουν να ζεις ίσα-ίσα για να μπορείς να δουλεύεις και να παράγεις κέρδη. Ενδιαφέρονται μόνο για το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουν ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων στα μονοπώλια για να προσλαμβάνουν νέους μισοανέργους. Δίνουν "ευκαιρίες απασχόλησης" αλλά ούτε μια θέση μόνιμης και σταθερής δουλειάς», τονίζει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ.

Παράλληλα, προπαγανδίζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τις θέσεις του Κόμματος, αυτό το διάστημα οργανώνει μια σειρά περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, σχολές μαθητείας, κατάρτισης και ΟΑΕΔ. Μια τέτοια περιοδεία κάνει σήμερα, στις 10 π.μ., η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΝΕ, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» και την ΕΠΑΣ Παίδων.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Ανάλογες παρεμβάσεις κάνει η ΚΝΕ και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο Εργατικός Τομέας Ηρακλείου Κρήτης οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα περιοδεία στις σχολές (ΕΠΑΣ και ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ. Μέλη της ΚΝΕ συζήτησαν με τους σπουδαστές, τονίζοντας ότι η ΕΕ και όσοι πίνουν νερό στο όνομά της (κεφάλαιο-αστικά κόμματα) χρησιμοποιούν τις σχολές αυτές ως πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού για το κεφάλαιο. Μίλησαν για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για το ότι οι σπουδαστές χρυσοπληρώνουν για αναλώσιμα, εργαλεία κ.ά. και κάλεσαν τους σπουδαστές να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για πρακτική άσκηση που θα αμείβεται και θα ασφαλίζεται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις, για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ