Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΡΜΑΓΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΡΜΑΓΟΣ ΗΛΙΑΣ
φωτό 1

Εχουν περάσει 28 χρόνια από τις 6 Μάρτη του 1986 που «έφυγε» από τη ζωή πολύ ξαφνικά και πολύ νέος και ζωντανός άνθρωπος στα 52 του χρόνια ο γαμπρός μου, άντρας της αδερφής μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ. Γεννημένος στη Σάμο στο χωριό Μανωλάτες. Γόνος οικογένειας με δημοκρατικές αρχές, με πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Εξαίρετος οικογενειάρχης και πολύ εργατικός. Πίστευε και αγωνιζότανε για μια κοινωνία ανθρώπινη και δίκαιη που δε θα επιτρέπει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε όλες τις εκλογικές μάχες έδινε πάντα το «παρών», ψηφίζοντας το κόμμα που εκπροσωπούσε την εργατική τάξη, το τιμημένο ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ για ενίσχυση των προσπαθειών του Κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, μέσω ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Ο γαμπρός του Μανόλης Κόκκας Πανόραμα Σκαφιδιάς, Πύργου - Ηλείας.

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Πόπη Ταβουλάρη - Νίκος Πυκνής

***

φωτό 1

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΗΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρω στο «ΣΠΙΤΙ του ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 50 ευρώ ενίσχυση.

Λάκης Ασκαρίδης

***

Συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη «μάχη του Ντομπρούζι», όπου οι ηρωικοί μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της θρυλικής ταξιαρχίας Ιππικού με επικεφαλής τον Γαζή, έδωσαν άνιση μάχη με τις υπέρτερες μηχανοκίνητες Αμερικανο - καθοδηγούμενες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού. Το μεγαλύτερο μέρος των ηρωικών μαχητών του ΔΣΕ έπεσε στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, το κράτος της μισαλλοδοξίας δεν επέτρεψε να ταφούν στο νεκροταφείο και, έτσι, τα άψυχα κορμιά τους ρίχτηκαν σ' ένα λάκκο έξω από το νεκροταφείο της Ιτέας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Πριν από ένα χρόνο, το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, αποτίοντας φόρο τιμής στους τιμημένους νεκρούς, εντοίχισαν μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματά τους έξω από τον περίβολο του νεκροταφείου της Ιτέας. Ομως, αντικομμουνιστικές - φασιστικές δυνάμεις που φοβούνται την πραγματική ιστορία του λαού και είναι υποταγμένες στη συντήρηση και τη μισαλλοδοξία, κατέστρεψαν τη μαρμάρινη πλάκα, καλυπτόμενοι από το σκοτάδι. Αλλά, την πραγματική ιστορία, την ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, ό,τι και να κάνουν οι δυνάμεις της αντίδρασης, δε θα μπορέσουν να την αμαυρώσουν, δε θα μπορέσουν να τη διαστρεβλώσουν.

Στην μνήμη των ηρωικών αγωνιστών, ο Βασίλης Κωνσταντούλας, συναγωνιστής και συμμαχητής τους, προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΟ Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ