Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πέτυχαν κατακτήσεις για τους φοιτητές από την Κεφαλονιά

Κατακτήσεις για τους φοιτητές από την Κεφαλονιά που σπουδάζουν στην Πάτρα απέσπασαν από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πάτρας οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και Κεφαλονίτες φοιτητές, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που έκαναν την περασμένη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, από την κινητοποίηση εξασφαλίστηκε: Η έκδοση ειδικής κάρτας που θα κατοχυρώνει δωρεάν σίτιση στη Φοιτητική Εστία και δωρεάν μετακίνηση για το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, καθώς και για τη μεταφορά από και προς την Κεφαλονιά (λεωφορείο και καράβι) για όλους τους Κεφαλονίτες φοιτητές με ισχύ μέχρι και το τέλος της εξεταστικής του Ιούνη. Η παροχή μικρού αριθμού δωματίων για φοιτητές με μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τους σεισμούς.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ διεκδικούσαν μεταξύ άλλων: οικονομική ενίσχυση - επίδομα για τους σεισμοπαθείς φοιτητές, επιμήκυνση της διάρκειας των παροχών (που εξασφάλισαν από την πρώτη συνάντηση), επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να δοθούν το συντομότερο δυνατόν οι παροχές, εξακρίβωση της αντισεισμικής θωράκισης των χώρων του πανεπιστημίου και να γίνουν άμεσα επισκευές όπου κριθεί απαραίτητο. Σημείωσαν μάλιστα ότι ήδη ένα κτίριο της εστίας είχε δεχτεί μεγάλες ζημιές από προηγούμενο σεισμό στην Πάτρα και έχει κριθεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη η επιδιόρθωσή του. Ετσι, δηλώνουν ότι θα συνεχίζουν την οργάνωση του αγώνα για την υλοποίηση και αυτών των αιτημάτων, ενώ θα προχωρήσουν σε συντονισμό και με τους Κεφαλονίτες σπουδαστές του ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ