Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές

Συνέρχεται σήμερα στην Αθήνα η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, η οποία θα αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις του κλάδου, τόσο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο και για την επίλυση των πάγιων εκπαιδευτικών αιτημάτων. Η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Μάη, ενώ μεγάλος αριθμός ΕΛΜΕ τάχθηκε υπέρ 24ωρης απεργίας στις 17 Μάη.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στις 4 από τις 5 ΕΛΜΕ (Α`, Γ`, Δ` και Ε`) της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, άνοδο σημείωσε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών» (ΔΕΕ). Στη Β` ΕΛΜΕ, οι εκλογές θα γίνουν την επόμενη Τρίτη.

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η ΔΕΕ εξέλεξε 4 επιπλέον αντιπροσώπους για το Συνέδριο (έναν σε κάθε ΕΛΜΕ) και έφτασε συνολικά τους 8. Εξέλεξε, δηλαδή, τους διπλάσιους αντιπροσώπους σε σχέση με τις εκλογές για το προηγούμενο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Ιούνη 1999).

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον κλάδο είναι το γεγονός πως φέτος ψήφισαν 879 περισσότεροι εκπαιδευτικοί και έτσι αυξήθηκε και ο αριθμός των αντιπροσώπων που στέλνουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, από 25 σε 35. Από έναν επιπλέον αντιπρόσωπο, εξέλεξαν η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ και 4 η «Αγ. Συνεργασία».

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ΕΣΑΚ ΔΕΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας, όπου ψήφισαν 416 εκπαιδευτικοί και έλαβαν: «Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση» (ΣΥΝεργασία, ΝΑΡ, Παρεμβάσεις, Συσπειρώσεις, Α/Συνέχεια) 191 ψήφους και 2 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές είχε 188 και 2), ΕΣΑΚ ΔΕΕ 86 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο (είχε 29 ψήφους), ΠΑΣΚ 77 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο (είχε 66 και 1) και ΔΑΚΕ 61 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο (είχε 74 ψήφους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ