Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Στο μέτωπο της ΠΑΣΥ

Περιοδεία του Β. Μπούτα σε χωριά του νομού. Συγκέντρωση στον Ορχομενό

Την προσχώρησή της στην Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) αποφάσισε χτες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Βοιωτίας. Η χτεσινή απόφαση συνέπεσε με την επίσκεψη στο νομό του Β. Μπούτα, μέλους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση της ΠΑΣΥ, ο οποίος μαζί με στελέχη της Ομοσπονδίας το πρωί επισκέφτηκαν το χωριό Αγιος Δημήτριος, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αγροτών κατοίκων. Η επίσκεψη του Β. Μπούτα στη Βοιωτία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με τη συγκέντρωση και την ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Ορχομενού.

Στη συγκέντρωση που έγινε στον Αγιο Δημήτριο, όπου η συμμετοχή των κατοίκων ήταν πολύ μεγάλη, έγινε εκτενής συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών, με κυριότερα το ασφαλιστικό και το νέο κανονισμό για το βαμβάκι. Οπως έντονα φάνηκε στη συγκέντρωση, οι αγρότες είναι αγανακτισμένοι από τη στάση που κρατούν οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία για την προοπτική που δίνει στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα η δημιουργία της ΠΑΣΥ. Μάλιστα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Βοιωτίας θα πάρει μέρος και στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ που θα γίνει στη Λάρισα στις 27 του Μάη.

Μιλώντας στους κατοίκους του Αγ. Δημητρίου, ο Β. Μπούτας τους κάλεσε στο «δρόμο του αγώνα, διότι είναι ο μόνος δρόμος που βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική το μικρομεσαίο αγρότη. Είναι ανάγκη - επισήμανε - να συντονίσουμε την πάλη μας με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους, τους ΕΒΕ, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Μια πρώτη ευκαιρία είναι να συντονίσουμε τα βήματά μας με τους εργατοϋπαλλήλους στην πανελλαδική απεργία στις 17 του Μάη»

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι «σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τους αγρότες, προβάλλει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, αλλά και ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι. Ειδικότερα, για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα οι αγρότες είναι οι πρώτοι που γεύτηκαν, πριν τρία χρόνια το τι σημαίνει "εκσυγχρονισμός" του Ασφαλιστικού. Διότι, από τότε, με νόμο τούς αφαιρέθηκε η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με νόμο θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι 47 χρόνια για να πάρουν τη μεγαλύτερη σύνταξη του ΟΓΑ, με νόμο πληρώνουν τα διπλά από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Γι' αυτό και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και για αλλάξει ο νόμος για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των αγροτών. Για να επανέλθει η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να συνταξιοδοτούνται στα 60 οι αγρότες και στα 55 οι αγρότισσες, να υπάρξει η αυτοτελής συνταξιοδότηση της αγρότισσας και η σύνταξη του ΟΓΑ να ισούται με την κατώτερη του ΙΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ