Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες

Στο «Παλλάς» ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου του Εντμόν Ροστάν «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ενα από τα πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ' εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί το μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Σιρανό, αλλά ερωτεύεται, με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Ομηρο Πουλάκη. Μαζί τους ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις και πλήθος ηθοποιών και χορευτών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, δίνει τη δική της νότα τόσο μουσικά όσο και ερμηνευτικά, μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο. Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου. Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Εύα Νάθενα. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος. Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης.

  • Το Νέο Ελληνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Παπαχρήστου «Ο Νηρέας ο Βάρας» σε σκηνοθεσία Γ. Αρμένη. «Ο Νηρέας ο Βάρας», σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Αρμένης, «είναι ένα κομμάτι Ελλάδα, ένα τραγούδι της καρδιάς, ένα λαϊκό ποίημα, ένας μύθος θεατρικός που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα, ισορροπεί στην ποίηση που αναβλύζει μέσα από την καθαρότητα του ήρωα. Τον σπάνιο ελληνικό λόγο, τον πόνο του, τον έρωτα και την έγνοια του για τούτο τον ευλογημένο τόπο. Για το σήμερα, το αύριο, για τη συνέχεια». Σκηνικά - κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου. Μουσική: Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ). Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Μελίνα Βαμβακά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Φάνης Γκίκας. Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00. Σάββατο: 18.00 (Λαϊκή Απογευματινή).
  • Το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Πειρασμός» παρουσιάζει το θέατρο «Ελυζέ». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με αποτυχημένες απόπειρες απιστίας, ζήλιες, ερωτικούς καβγάδες, με θριαμβεύτρια την αγάπη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Δρίτσας. Εικαστικά: Ευφροσύνη Τσακίρη. Σκηνικά - κοστούμια: Μαίρη Τριανταφύλλου. Μουσική σύνθεση - μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας Κανάρης. Παίζουν: Περικλής Αλμπάνης, Μαριάννα Λαγουρού, Μαρκέλλα Παππά, Χρήστος Σκορδάς, Κατερίνα Δημητρόγλου, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Γιώργος Ζώης, Νεκτάριος Δημητρακόπουλος, Εφη Χαντζούλη. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ