Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση την Πέμπτη στο Ρέθυμνο

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο οργανώνει την Πέμπτη 13 Μάρτη η Γραμματεία Ρεθύμνου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κόντρα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΜΑΣ: «Η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων έχει φτάσει στον πάτο και την ίδια στιγμή εντείνεται η επιχειρηματική λειτουργία τους». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως για τους φοιτητές της Φιλοσοφικής και γενικότερα του Πανεπιστημίου Κρήτης «το πτυχίο γίνεται άπιαστο όνειρο», λόγω της έλλειψης καθηγητών, της εφαρμογής του πλαφόν σε υποχρεωτικά μαθήματα (τμήμα Φιλολογίας), της απουσίας υποχρεωτικών μαθημάτων τομέα (τμήμα Ι-Α/ τομέας Αρχαίας Ιστορίας), της έλλειψης προσφερόμενων μαθημάτων και επιλογής τους από άλλα τμήματα (τμήμα ΦΚΣ/ τομέας ΘΕΜΚΕ). Ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το ΤΕΙ Κρήτης (βλέπε δίπλα για τα οξυμένα προβλήματα των ΤΕΙ).

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΜΑΣ κάλεσε όλους τους φοιτητές να μη μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, δωρεάν σίτιση και στέγαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ