Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απέκλεισαν τους εργαζόμενους στα «πεντάμηνα»

Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ για τη στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην εκλογική διαδικασία

Από κοινού, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισαν από την εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, τους εργαζόμενους με 5μηνη σχέση εργασίας, ανατρέποντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Τους αρνήθηκαν, στην ουσία, το δικαίωμα να γράφονται και να ψηφίζουν στο σύλλογο, με το προκλητικό επιχείρημα ότι «δεν είναι συνάδελφοί μας, αφού πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ».

Σε ανακοίνωση - καταγγελία, η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει: «Είναι όλοι αυτοί που κόπτονται για την ενότητα (!) των εργαζομένων, χωρίζοντας όμως τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σύμβαση, από που πληρώνονται κ.ά., τους "κοιτάνε στα δόντια" δηλαδή. Πάνω από όλα, όμως, η συντεχνιακή τους λογική που έχει πολιτικές προεκτάσεις, ακυρώνει κάθε προσπάθεια για ενότητα των εργαζομένων και οργάνωση στη βάση, που μεγαλόστομα εκφωνούν στους λόγους τους στα συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις συγκεντρώσεις ή όταν είναι μπροστά οι εργαζόμενοι με συμβάσεις όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Οταν αυτή η προσπάθειά τους ανατρέπεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως έγινε στο σύλλογό μας, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση 25-2-2014, τότε επιστρατεύουν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα.

Δεν υπέγραψαν τις αποφάσεις της ΓΣ, δεν σφράγισαν και δεν υπέγραψαν το μητρώο με τους εργαζόμενους με 5μηνη σχέση εργασίας, έκαναν αίτηση προς την Εφορευτική Επιτροπή κατά της εγκυρότητας των εκλογών, αν ψηφίσει έστω και ένας εργαζόμενος με 5μηνη σχέση εργασίας, απειλώντας, μάλιστα, με ασφαλιστικά μέτρα. Σ' όλη αυτήν την εξέλιξη θέση πήρε και ο καινούριος σχηματισμός-ψηφοδέλτιο "ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" όπως θέλουν να λέγονται, που είναι "ενάντια στις παρατάξεις" και συντάχθηκε με τη θέση των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ