Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε... δύσκολα μονοπάτια οι «αιώνιοι»

Σε αποστολές εκτός έδρας βρίσκει η 10η αγωνιστική στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα τους δυο αιώνιους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που για δεύτερη φορά φέτος αγωνίζονται την ίδια ημέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν με την πρωτοπόρο και αήττητη στον όμιλο Μπαρτσελόνα (22.00 ΔΤ), ενώ οι «πράσινοι» θα δοκιμαστούν στην Τουρκία με αντίπαλο την Εφές (20.00 NS).

Στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιμετωπίζει την πλέον φορμαρισμένη ομάδα στη διοργάνωση αυτή την στιγμή (9-0 νίκες στο ΤΟΠ-16), το μυαλό όλων όμως... τρέχει στις υποχρεώσεις που ακολουθούν στη συνέχεια, αφού τα παιχνίδια με Μάλαγα και ΠΑΟ είναι ουσιαστικά αυτά που θα κρίνουν την πρόκριση. Ετσι προτιμήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας στους απόντες για σήμερα, εκτός του Σπανούλη (τενοντίτιδα), να είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης, προκειμένου να ξεκουράσει τη μέση του και να είναι καλύτερα στη συνέχεια. Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας, η απουσία των δυο βασικών στελεχών δεν σημαίνει ότι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν στοχεύει στη νίκη.

Με το δίδυμο Αλβέρτη-Πρίφτη να κάνει το ντεμπούτο του στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός κόντρα στην προτελευταία -και ουσιαστικά αποκλεισμένη από τη συνέχεια- ομάδα του ομίλου την Εφές θέλει να ανοίξει νικηφόρα τη μετα-Πεδουλάκη εποχή. Με βάση το... στραπάτσο στην προηγούμενη αγωνιστική από την Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ και δυο συνεχόμενες ήττες στα τελευταία παιχνίδια (μετά και την αντίστοιχη από την Αρμάνι), περιθώρια για να τριτώσει το κακό δεν υπάρχουν για τους πράσινους. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην παρουσίασή του δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση, ενώ χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι κρίσιμο, τονίζοντας πως κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση κρύβει παγίδες. Πάντως, το «τριφύλλι» θα στερηθεί σήμερα δυο βασικά του στελέχη καθώς οι Κάρι και Γκιστ έμειναν στην Αθήνα λόγω τραυματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ