Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Εδώ και τώρα να στηριχθεί το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Την ανάγκη όχι απλά επιβίωσης αλλά και ενίσχυσης των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ) και της άμεσης υπογραφής νέας προγραμματικής σύμβασης επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου και Δήμου Χίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πρόληψης και εστιάζοντας στο ΚΠ Χίου, υπογραμμίζει ότι πριν από περίπου δέκα μέρες εξέπεμψε SOS για την οικονομική του κατάσταση εξαιτίας της μη υπογραφής σύμβασης, «αλλά και της στάσης των αιρετών της Τοπικής Διοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για τη Χίο, Κ. Γανιάρη, οι οποίοι δεν τηρούν εδώ και καιρό τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το Κέντρο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, αντιλαϊκή και δυστυχώς εγκληματική για τη ζωή της νεολαίας μας», υπογραμμίζει και απαιτεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων για το Κέντρο Πρόληψης Χίου, όπως υποχρεούται να κάνει κι όπως ήδη έκανε ο Δήμος Χίου αποδεσμεύοντας 15.000 ευρώ ως πρώτη δόση των συμβατικών του υποχρεώσεων.

Καλεί το λαό να απαιτήσει «εδώ και τώρα να στηριχθεί το Κέντρο Πρόληψης Χίου, στην ουσία να στηριχτούν τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ