Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΧΙΟΣ: Θανάσιμα τραυματίστηκε χτες 46χρονος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, στη Χίο, όταν έπεσε από τη σκαλωσιά στην οποία εργαζόταν σε μεγάλο ύψος. Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργάτη εκφράζει η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ και σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για τους κανόνες ασφάλειας τους χώρους δουλειάς.

ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Κινητοποίηση περίπου 150 μεταναστών εργατών γης, που εργάζονται στην περιοχή μεταξύ Μανωλάδας και Λάππας, έγινε χτες το πρωί. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι εργοδότες.

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»: Σε νέα απεργία βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Μετά από τριήμερη απεργία που έληξε την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία είχε δεσμευτεί πως χτες θα ξεκινούσαν οι πληρωμές των οφειλόμενων, δέσμευση την οποία δεν τήρησε. Οι εργαζόμενοι έκαναν αμέσως γενική συνέλευση και αποφάσισαν απεργία μέχρι να πληρωθούν. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των φαρμακοποιών - εκτός απ' τους Νομούς Αχαΐας και Δωδεκανήσων - έγινε χτες η απεργία των φαρμακοποιών, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - ΟΟΣΑ να περάσει η διάθεση του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι φαρμακοποιοί απεργούν και τη Δευτέρα. Οι επείγουσες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται απ' τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Στάση εργασίας την Τρίτη 18 Μάρτη από τη 1 μ.μ. ως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου στο ισόγειο (Φαβιέρου 30, πλ. Βάθης κοντά στο Σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»), αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (συγχώνευση ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ). Καταγγέλλουν τον αντιδραστικό Κανονισμό Λειτουργίας και Προσωπικού που αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας.

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Σε συγκέντρωση στο αίθριο (7-9 π.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση για τα απλήρωτα, τις ελλείψεις προσωπικού - φαρμάκων - υλικών και την απαξίωση των ασθενών στα ράντζα, καλούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» τη Δευτέρα 17 Μάρτη.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευσή του πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», την Τρίτη 18 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ