Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» η Λίζα Κοντομιχάλου

«Εφυγε» προχτές, στις 16 του μήνα, η Λίζα Κοντομιχάλου, κομμουνίστρια, λογοτέχνης και καθηγήτρια φιλόλογος, μετά από μακρόχρονη μάχη με την επάρατο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Κεφαλονίτες. Σπούδασε Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και το 1980 μετανάστευσε στη Γερμανία, στο Winnenden, όπου ως καθηγήτρια δίδαξε κυρίως τα της ελληνικής γλώσσας. Υπήρξε για χρόνια συνεργάτης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», παρουσιάζοντας και αναλύοντας συγγραφείς Ελληνες, μα και ξένους λογοτέχνες, ιστορικούς, δοκιμιογράφους κ.ά. Επίσης, πολλά διηγήματά της δημοσιεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια στις σελίδες του Κυριακάτικου «Ρ». Η ίδια έγραψε και το μυθιστόρημα «Το μονοπάτι των λαμπερών χαλικιών» που εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Δεν έκρυβε την αγάπη της για την Ελλάδα, τη λατρεία της για τη γλώσσα μας, για τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του. Αναφερόταν πάντα στους αγώνες του λαού μας για το δίκιο, αγωνιούσε για ό,τι συνέβαινε εδώ, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να συμμετέχει στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα εκεί που ζούσε, αγαπούσε, ενδιαφερόταν και υποστήριζε το ΚΚΕ.

Η κηδεία της γίνεται σήμερα Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στο Γ' Νεκροταφείο στη Νίκαια.

  • Η διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουν στην οικογένειά της τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ