Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καθυστερήσεις διαπιστώνουν οι πρυτάνεις

Καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διαπιστώνει το διευρυμένο συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, που συνεδρίασε χτες στην Αθήνα. Οι πρυτάνεις σημειώνουν για άλλη μια φορά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στα ιδρύματα μετά τις διαθεσιμότητες, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται και γιατί ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η ρύθμιση για τη δυνατότητα αξιοποίησης των ταμειακών αποθεμάτων του προηγούμενου έτους (που θεωρούν αναγκαία λόγω της δραστικής περικοπής της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων) και για την καθυστέρηση πρόσληψης έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών. Οι πρυτάνεις λένε ότι τα παραπάνω είναι αποφάσεις που εκκρεμούν από τον Οκτώβριο και έχουμε μπει ήδη στο εαρινό εξάμηνο με πολλά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για τους φοιτητές που έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, οι πρυτάνεις συμφωνούν με τη διαγραφή όσων έχουν αποδεδειγμένα εγκαταλείψει τις σπουδές τους, ζητούν όμως ειδική μέριμνα και ιδιαίτερη αντιμετώπιση για όσους φοιτητές προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και προσθέτουν ότι θα υπάρξουν σχετικές προβλέψεις στους υπό κατάρτιση οργανισμούς των ιδρυμάτων.

Τέλος, οι πρυτάνεις επαναφέρουν το θέμα της αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων των διαφόρων οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ και ζητούν νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ