Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Την άρση ασυλίας και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 7 βουλευτές και συγκεκριμένα οι βουλευτές των ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. «Παρών» ψήφισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και 1 ψήφος «κατά» ήταν από την Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα όπως παράνομη οπλοκατοχή, παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Ο Γ. Γερμενής κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή το οποίο ήταν τουλάχιστον καταγέλαστο. Ισχυρίζεται ότι: «Ουδέποτε έχω εμπλακεί σε παράνομες πράξεις» ότι «η θέση μου είναι στη Βουλή» και πως «πια έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι η σε βάρος μου δίωξη είναι καθαρά πολιτική και ως αιτία έχει τον έντιμο πολιτικό μου αγώνα και το πλούσιο κοινοβουλευτικό μου έργο που έθιξε τα κακώς κείμενα αναδεικνύοντας τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα από τα φασιστοειδή της ΧΑ που αποδεδειγμένα με ρόπαλα ξυλοκοπούσαν φτωχούς αλλοδαπούς βιοπαλαιστές και μικροπωλητές, όπως αυτούς στη Ραφήνα, επιτέθηκε με τραμπουκισμούς στον δήμαρχο Αθήνας κ.ά. Ακόμα ο Γ. Γερμενής έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για συνέργεια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Τετάρτη για να αποφασίσει για τους βουλευτές της ΧΑ, Χρ. Αλεξόπουλο, Κ. Μπαρμπαρούση, οι οποίοι ζήτησαν μία βδομάδα παράταση. Αναβλήθηκε η απόφαση και για τον Πολ. Ζησιμόπουλο, ο οποίος κατά δήλωσή του νοσηλεύεται στο 401 νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ