Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αγώνας για το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά για όλους

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους άλλων κλάδων στη Θεσσαλονίκη

Τους σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους άλλων κλάδων (καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί, απολυμένοι ΕΡΤ), που έχουν στήσει ένα μόνιμο κιόσκι ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης για την επίθεση στο δικαίωμά τους στη δουλειά, επισκέφθηκε χτες το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Τους ενημέρωσε για την τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα το ΚΚΕ στη Βουλή προκειμένου να αποκατασταθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους, την οποία καταψήφισαν τα άλλα κόμματα. Σημείωσε ότι αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Αναφερόμενος συνολικά στα μέτρα που παίρνονται και αυτά που φέρνει τώρα η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν αποφασίζονται εξαιτίας της κρίσης, απλά η κρίση έδωσε την ευκαιρία να τα επιταχύνουν. Τα μέτρα αυτά τα είχαν δρομολογημένα οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Αντίστοιχα μέτρα παίρνονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, σημείωσε και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα είναι πιο σκληρά και προωθούνται ταχύτατα καθώς πατάνε πάνω στην αδυναμία του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να ενισχύσουν τις δυνάμεις που στέκονται στο μετερίζι του αγώνα για να εμποδίσουν να περάσουν τα μέτρα, που παλεύουν για να ανατραπούν τα μονοπώλια και η εξουσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ