Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Πρόγραμμα δράσης ενόψει και της πανεργατικής απεργίας

Κινητοποιήσεις με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία οργανώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενόψει και της απεργίας στις 9 Απρίλη. Συγκεκριμένα:

-- Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά προχωρούν σε στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) στις 8/4 μετά από απόφαση της ΕΙΝΑΠ. Αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών στα νοσοκομεία, στην παράταση της 5ετούς θητείας των γιατρών για ένα χρόνο προτού μονιμοποιηθούν και στη διαθεσιμότητα των περίπου 250 γιατρών από τα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ από την ερχόμενη Τρίτη.

-- Στον «Ευαγγελισμό», όπως σημειώνει το Σωματείο, μετά την παρέμβαση που έκανε χτες στη Διοίκηση, «έγινε ολοφάνερο ότι οι ανάγκες σε μετακινήσεις που έκαναν οι οδηγοί του "Ευαγγελισμού", θα εκχωρηθούν σε ιδιωτική εταιρεία (γνωστή από παλιά με παρόμοιες δραστηριότητες) με τεράστιο κόστος για το νοσοκομείο και τους ασθενείς».Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση οδηγών και γιατρών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα το πρωί συγκέντρωση στο Χειρουργικό και το μεσημέρι στα Επείγοντα, την Τρίτη το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής.

-- Στο Ασκληπιείο Βούλας αποφασίστηκαν καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας (7-11 π.μ.) έως και τις 8/4. Σήμερα θα γίνει ενημέρωση των ασθενών που θα προσέλθουν στη γενική εφημερία, τη Δευτέρα ενημέρωση των κατοίκων των Νότιων Προαστίων και την Τρίτη το πρωί συγκέντρωση στην κάτω πύλη του νοσοκομείου. Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

-- Στο «Σωτηρία» έγινε χτες συγκέντρωση εργαζομένων στην πύλη του νοσοκομείου και παρέμβαση στο διοικητή. Πέρα από τα άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, τέθηκαν έντονα τα προβλήματα που προκύπτουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου - εκτείνεται σε 400 στρέμματα - από τη διαθεσιμότητα των οδηγών. Δεν θα μπορεί να μοιράζεται φαγητό, φάρμακα, να μεταφέρονται ασθενείς κ.ά.

-- Στο ΨΝΑ (Δαφνί) αποφασίστηκε στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) σήμερα και συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ