Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετοιμάζουν το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Για «στείρα επιδοματική πολιτική που δεν αποδίδει» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στις Βρυξέλλες, προαναγγέλλοντας τη δραματική περικοπή των επιδομάτων χιλιάδων δικαιούχων και την αντικατάστασή τους από το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», με στόχο τη διαχείριση της φτώχειας που μεγαλώνει. Ακόμα, όμως, και αυτό το επίδομα φτωχοκομείου δεν θα το παίρνουν όλοι, αλλά οι απόλυτα εξαθλιωμένοι, μετά από εξαντλητικό «κοσκίνισμα».

Η συζήτηση - συνάντηση στις Βρυξέλλες οργανώθηκε με πρωτοβουλία του επιτρόπου της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της ΕΕ, Λάζλο Αντορ, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές αποκλίσεις στις ευρωπαϊκές κοινωνίες - Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε με νόημα ότι «από την πλευρά τους τα κράτη - μέλη οφείλουν να συνεργαστούν και να ενδυναμώσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της αναπτυξιακής προσπάθειας».

Επί της ουσίας, παραδέχεται ότι η επιδιωκόμενη ανάπτυξη θα εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και γι' αυτό οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου θεσπίζουν το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ώστε να λειτουργήσει σαν «μαξιλαράκι» απέναντι στην απόλυτη εξαθλίωση και ταυτόχρονα να συμβάλει ώστε να πέσουν ακόμα πιο κάτω οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Με τον ίδιο στόχο, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην «προστασία και στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών με ενεργητικές πολιτικές στήριξης», όπως γίνεται και σήμερα, με τα διάφορα προγράμματα της ημιαπασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ