Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΦΑΡΜΑΚΟ: Παρατείνονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, που θα διεξαχθούν και την Κυριακή 13/4 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56). Απαραίτητα οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους βιβλιάριο Υγείας και κάποιο δημόσιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.).

ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εργαζομένων, η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί), εξαιτίας της διαθεσιμότητας των οδηγών και φυλάκων/νυχτοφυλάκων. Σε επιστολή τους προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρουν: Καθυστέρηση στην παραλαβή τροφίμων, καθυστέρηση στη χορήγηση πρωινής νοσηλείας, ματαίωση στη διανομή τροφίμων στις δομές εκτός νοσοκομείου, ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού (εξετάσεις) σε άλλα νοσοκομεία και αιμοληψιών. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου μας για ασθενείς και εργαζομένους καθίσταται αδύνατη και επισφαλής», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Πεντάωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Μονάδες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών και των φυλάκων-νυχτοφυλάκων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

ΠΕΜΕΝ: Την προκλητική και προσβλητική αναφορά σε βάρος των ναυτεργατών, που εξαπέλυσε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ ο πρόεδρος, Γ. Θεοτοκάς, καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ. Στα θέματα που συζητούσε το ΔΣ υπήρχε σχέδιο «μνημονίου συνεργασίας» με το Δήμο της Αθήνας για την εκχώρηση τεσσάρων ακινήτων, σε μια προσπάθεια της διοίκησης να υφαρπάξει την ψήφο ναυτεργατών για την εκποίηση του Ναυτικού Νοσοκομείου στα Μελίσσια. Η επίθεση στους ναυτεργάτες έχει στόχο να κρύψει ότι «το ΝΑΤ και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών», σημειώνει η ΠΕΜΕΝ και ζητάει την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ.

ΕΚ ΣΑΜΟΥ: Το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απρίλη και για άλλη μια φορά οι αντιπρόσωποι - σύνεδροι υπερψήφισαν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), το μοναδικό ψηφοδέλτιο που υπήρχε στις αρχαιρεσίες.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Για την προωθούμενη συμφωνία αγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα» από την εταιρεία «Μαρινόπουλος ΑΕ», η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι διεκδικεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των 600, περίπου, εργαζομένων στα 40 καταστήματα σούπερ μάρκετ «Λάρισα», αλλά και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους μέσα από τη συμφωνία πώλησής τους.

ΟΑΕΔ: Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το Δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας θα καταβληθεί σήμερα Παρασκευή από τον Οργανισμό. Επίσης, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που θα καταβάλλονταν κανονικά από 11 Απρίλη έως 27 Απρίλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παρών» από τα σωματεία με πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς(2020-04-08 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης για την 1η Μάη(2014-04-18 00:00:00.0)
Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία(2014-03-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-02-11 00:00:00.0)
Απεργούν στις 16 Απρίλη οι ναυτεργάτες(2013-04-10 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η μάχη σε στεριά και θάλασσα(2009-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ