Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων

Τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού επισημαίνει Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή. Η Ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως με βάση υπόμνημα το οποίο επιδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην υπηρεσία του και γενικότερα στη ζωή του. Ιδιαίτερα έχουν οξυνθεί τα προβλήματα που αφορούν στην αμοιβή νυχτερινής υπηρεσίας. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εξακολουθεί να αμείβεται λιγότερο από τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει τη διασφάλιση της νυχτερινής αποζημίωσης και όχι την αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Υπάρχουν σοβαρές διαμαρτυρίες Ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων για την παραβίαση του ωραρίου, καθώς και τη μη έγκαιρη γνωστοποίηση του εβδομαδιαίου προγράμματος υπηρεσίας. Επίσης, οι συσσωρευμένες απλήρωτες ώρες υπηρεσίας είναι πάρα πολλές. Από την άλλη οι κυβερνήσεις μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισαν να «κουρέψουν» ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλα κεφάλαια τα οποία διαχειριζόταν το «Χαρτοφυλάκιο Κοινού Κεφαλαίου Ασφαλιστικών Φορέων και ΝΠΔΔ» καταστράφηκαν.

Εκτοτε δεν έχει κοινοποιηθεί στο προσωπικό της Αστυνομίας ποια είναι τα αποθεματικά και η συνολικότερη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, είναι απαράδεκτη και διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση των χώρων κράτησης στα αστυνομικά τμήματα.

Ερωτώνται, ανάμεσα στα άλλα, οι υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε η αμοιβή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη νυχτερινή και υπερωριακή υπηρεσία να καταβάλλεται σύμφωνα με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Επίσης, αν η κυβέρνηση θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να γνωρίζει έγκαιρα το πρόγραμμα της υπηρεσίας του, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η σημαντική συρρίκνωση των αποθεματικών των Ταμείων ερωτάται ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των επικουρικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ