Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πλατύ άνοιγμα με τα μαχητικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ

Ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Χαλκίδα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Χαλκίδα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Ο Γ. Μαρίνος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εχουμε στα χέρια μας μαχητικά λαϊκά ψηφοδέλτια, έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα, να πιάσουμε το σφυγμό του λαού για να εκφράσει τολμηρά και αποφασιστικά την αντίθεσή του στην ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, να καταδικάσει κάθε κόμμα και συνδυασμό που στηρίζει την πλουτοκρατία και την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, γιατί κάθε κρίκος αυτής της αντιλαϊκής αλυσίδας έχει τις δικές του ευθύνες για τα βάσανα του λαού και τα προβλήματα της νεολαίας (...)

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι στο Δήμο Χαλκιδέων και στους άλλους δήμους, επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Διαφημίζουν το ΕΣΠΑ και γαντζώνονται από πάνω του, αλλά ξεπερνούν το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα δεκάδες προγράμματα για τα οποία καμαρώνουν συνυπάρχουν με την ανεργία και τη φτώχεια του λαού της περιοχής. Οι δυνάμεις αυτές είναι δεσμευμένες στη χρησιμοποίηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες.

(...) Παλαιότεροι και νέοι "αστέρες" της Τοπικής Διοίκησης τάζουν πως θα γεννάνε και τα "κοκόρια αυγά". Τόσο σοβαρή είναι η θέση τους για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας, για την επανεκκίνηση των κλειστών εργοστασίων. Παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων και των ανέργων.

Κρύβουν ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων για να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και να στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα».

«Είναι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)» συμπλήρωσε, «που ξεκληρίζει τους αγρότες, με τον ανταγωνισμό που κλείνει τα μαγαζιά, με τις κατευθύνσεις που υπονομεύουν το μέλλον της νεολαίας. Είναι με τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους που κλείνουν τα μικρά μαγαζιά. Είναι με τους βιομήχανους που κατάντησαν βόθρο τον Ασωπό και δηλητηρίασαν τη γη και το νερό στη Βοιωτία και στην Εύβοια.

Είναι με την πολιτική που οδήγησε στα σημερινά χάλια το πανάρχαιο οδικό δίκτυο και τις υποβαθμισμένες υποδομές σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Αυτοί οι συνδυασμοί προβάλλουν την επιχειρηματικότητα, στηρίζουν την πολιτική που βιάζει το φυσικό περιβάλλον και γέμισε ανεμογεννήτριες τους ορεινούς όγκους.

Αυτοί οι συνδυασμοί αρνούνται να διεκδικήσουν τις κρατικές οφειλές για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης και είναι υποστηριχτές της ανταποδοτικότητας (...) Αυτοί στήριξαν και πρόβαλαν τον "Καλλικράτη" για να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική πιο αποτελεσματικά».

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση"» τόνισε ο Γ. Μαρίνος, «είναι στην αντίπερα όχθη, συμμετέχει στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, αντιπαλεύει την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, καταδικάζει τον "Καλλικράτη", συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα.

Δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί αυτή η δύναμη θα ενωθεί με τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης για κάθε πρόβλημα, για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό διεκδικητικό κίνημα που θα παρεμποδίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο και θα απαιτεί την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων, για:

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αμεση προστασία και ανακούφιση των ανέργων. Να εμποδιστούν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Τη στήριξη του αγώνα της αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα. Τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων.

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν φάρμακο. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία. Για τη στήριξη των σχολείων Ειδικής Αγωγής, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, τη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων.

Σύγχρονο οδικό δίκτυο. Για το δικαίωμα στη χρησιμοποίηση των ιαματικών πηγών. Το δικαίωμα για υγιεινή διαβίωση. Τη σωτηρία της Γκιώνας, του Παρνασσού, της Οίτης, του Καλλίδρομου, της Δίρφυς, την υλοποίηση σχεδίου ουσιαστικής δασοπροστασίας. Αντιπλημμυρικά έργα. Μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές και ανάπτυξη της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με επιμονή στην πρόληψη και στα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ