Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ποια είναι η ΜΚΟ

Η ΜΚΟ «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» αυτοσυστήνεται ως «μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 από μια ομάδα δραστήριων νέων με πλούσια εμπειρία γύρω από τα εθελοντικά προγράμματα και με κοινωνικές ευαισθησίες. Οραμά τους ήταν η κινητοποίηση των νέων, η ενασχόλησή τους με τον εθελοντισμό, η ευαισθητοποίησή τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα και η επίτευξη της μεγαλύτερης πρόσβασή τους στη γνώση».

Στους στόχους της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η προώθηση των «αξιών» «της μη τυπικής μάθησης, του εθελοντισμού, του ενεργού πολίτη και της δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την ευρωπαϊκή νεολαία». Δηλαδή αναπαράγει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πολιτικές και ιδεολογήματα με τα οποία η ΕΕ απευθύνεται στους νέους.

Η ΕΕ η οποία είναι ιδιαίτερα... απλόχερη όταν πρόκειται για προγράμματα που στοχεύουν στις συνειδήσεις των νέων. Σε αυτό το πλαίσιο, στις πηγές χρηματοδότησής της η ΜΚΟ αναφέρει με πλήρη διαφάνεια: Δωρεές, χορηγίες, εθελοντικές συνδρομές φίλων και μελών της οργάνωσης και από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους φορέων, όπως η Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων ΕΕ «Νέα Γενιά σε Δράση» και Eurodesk, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού - Anna Lindh κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ