Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προβλήματα για τα αθλητικά σωματεία στη Βούλα

Η πόλη της Βούλας έχει το δικό της Αθλητικό Κέντρο που ονομάζεται «Γεώργιος Γεννηματάς». Αποτελείται από ένα κλειστό γυμναστήριο, από τα πρώτα που έχουν γίνει για μπάσκετ, βόλεϊ και γυμναστική. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο από το επαγγελματικό γυναικείο μπάσκετ της Βούλας, τον Πρωτέα. Δίπλα υπάρχουν δύο ανοικτά μπάσκετ με προβολείς για τις Ακαδημίες, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με πλαστικό τάπητα, λίγες κερκίδες, αποδυτήρια και ένα γήπεδο τένις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο δήμος ξεκίνησε προγράμματα τένις για μικρούς και μεγάλους με κόστος 15 ευρώ το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι γυμναστές έχουν προσληφθεί με τη λεγόμενη σύμβαση με αντίτιμο. Δηλαδή, πληρώνονται ανάλογα με το πόσοι δημότες συμμετέχουν στα προγράμματα. Η διοίκηση του δήμου και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού (ΟΑΠΠΑ) έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση της αντεργατικής αυτής ρύθμισης...

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο παίζει ο Αρης Βούλας, στον οποίο ανήκει και το πινγκ πονγκ. Επίσης υπάρχει το σωματείο Θέτις που ασχολείται με το βόλεϊ, ο Αιγέας Βούλας που ασχολείται με κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση και ακόμα ένα σωματείο ο Ναυτικός Αθλητικός Ομιλος Βούλας που ασχολείται με ιστιοπλοΐα και ιστιοσανίδα.

Ενας από τους σημαντικούς αθλητικούς παράγοντες στη Βούλα είναι ο Σταύρος Πλακαντωνάκης. Πρόεδρος σήμερα της ποδοσφαιρικής ομάδας Αρης Βούλας, αλλά με μεγάλη αγάπη στο πινγκ πονγκ, που έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Μαζί του κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μας λέει: «Από παλιά στη Βούλα είχαμε μια αρχή. Κάθε σωματείο να εκπροσωπεί ένα άθλημα. Αυτό νομίζω ότι είναι καλό γιατί μέσα σε μια πόλη, αν υπάρχουν δύο σωματεία που καλλιεργούν π.χ. ποδόσφαιρο γίνεται σκοτωμός. Ετσι λοιπόν έχουμε τον Αρη για το ποδόσφαιρο, που είναι στη Β΄ κατηγορία Ανατολικής Αττικής και τον Πρωτέα για το μπάσκετ στις γυναίκες και τους άνδρες. Ο Αρης έχει και το πινγκ πονγκ και επειδή τα παιδιά είναι πολλά έχουμε δημιουργήσει ακόμα δύο σωματεία για να παίζουν όλα τα παιδιά. Τον Αρη 2006 και τον Φιλονίκη. Το ποδοσφαιρικό μας σωματείο έχει προϋπολογισμό περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο. Δεν παίρνουμε τίποτα από το δήμο».

-- Υπάρχει αθλητικός οργανισμός στη Βούλα; Βοηθά τα αθλητικά σωματεία;

-- Υπάρχει και έχει και τις δράσεις Πολιτισμού. Επιχορηγείται από το δήμο και από τις διάφορες εγκαταστάσεις που έχει στην επιτήρησή του. Ο ΟΑΠΠΑ δεν βοηθά τα σωματεία. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί στον ΟΑΠΠΑ και αυτός με τη σειρά του τις έχει παραχωρήσει στα Αθλητικά Σωματεία. Κανονικά θα έπρεπε ο δήμος να τις συντηρεί αν είχε Τεχνική Υπηρεσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για να βάλουμε μια βίδα ή να βάλουμε μια λάμπα, να κάνουμε έγγραφο στον Οργανισμό και αυτός με τη σειρά του το στέλνει στο μηχανικό του δήμου και καταλαβαίνεις ότι με αυτή τη διαδικασία μπορεί να περάσει και ένας χρόνος και να μην έχουμε αλλάξει τη λάμπα.

-- Υπάρχει συνεργασία μεταξύ αθλητικού οργανισμού και αθλητικών σωματείων;

-- Δεν υπάρχει. Μάλιστα, κάποια στιγμή μας ζήτησε και χρήματα, γιατί μας παραχωρούσε τους χώρους, τους δικούς μας χώρους, για να αθλούνται τα παιδιά του δήμου μας. Κοντέψανε να μας βάλουνε να υπογράψουμε συμβόλαια, αλλά βέβαια κάποια στιγμή επαναστατήσαμε. Λογικά, θα έπρεπε ο αθλητικός οργανισμός προτού ξεκινήσει η αθλητική σεζόν, να βλέπει τι προβλήματα έχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να τα τακτοποιεί. Να σου πω και κάτι ακόμα. Μας έκοψαν το πούλμαν του δήμου που το χρησιμοποιούσαμε, για να πηγαίνει η ποδοσφαιρική μας ομάδα να παίζει με τις άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο αυτή η ιστορία να μας κοστίζει 7.500 ευρώ.


Νίκος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ