Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την ασφάλεια των προσωρινών λούνα παρκ

Τρεις μέρες μετά το θάνατο του 13χρονου και το σοβαρό τραυματισμό της εννιάχρονης αδερφής του στο παράνομο λούνα παρκ, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χ. Κορτζίδης, έδωσε προχτές συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο δήμος δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, επειδή υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, ο δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία, η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τελικά ο δήμος θεώρησε ότι η λειτουργία του παιδότοπου θα ήταν προσωρινή και άρα δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια.

Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι καταρχήν υπάρχει νομική ασάφεια ως προς το νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι προσωρινές εγκαταστάσεις αυτού του είδους και κατά δεύτερον δεν απαιτούνται γι' αυτές οι ίδιες αυστηρές προδιαγραφές, που ισχύουν για τις μόνιμες εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, είπε, λειτουργούσε ως προσωρινή, με παραχώρηση εκμίσθωσης του χώρου, την οποία είχε κάνει ο δήμος. Λειτουργούσε χωρίς να έχει προϋπάρξει έκδοση άδειας λειτουργίας από τον δήμο, καθώς ο τελευταίος έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο.

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά, με κατεπείγον χτεσινό έγγραφό του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Στο μεταξύ, κύκλωμα που έστηνε παράνομα λούνα παρκ και τσίρκο χωρίς καμία προδιαγραφή ασφάλειας και με πλαστά έγγραφα σε διάφορα σημεία της χώρας εντόπισε και εξάρθρωσε η Αστυνομία. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια εγκατέστησε 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, χρησιμοποιώντας σε κάποια από αυτά πλαστογραφημένα δικαιολογητικά που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότητα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι το συγκεκριμένο δυστύχημα αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται και από τους δήμους, όπως αυτός του Ελληνικού - Αργυρούπολης, που όχι μόνο δε μεριμνά για τη λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υποδομών για την ψυχαγωγία, την άθληση και τη διασκέδαση των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά αντίθετα παραδίδει και αυτόν τον τομέα στους ιδιώτες, που φυσικά επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος σε βάρος της ασφάλειας ακόμα και της ανθρώπινης ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ