Σάββατο 3 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ 13ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ελεύθεροι με όρους ο ιδιοκτήτης και τρεις εργαζόμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χτες, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ο ιδιοκτήτης και τρεις εργαζόμενοι του λεγόμενου λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του. Και οι τέσσερις κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο πρώτος κατηγορούμενος και ο Ιταλός διαχειριστής αφέθηκαν με εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Με απαγόρευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ οι άλλοι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Σε «έντονο καιρικό φαινόμενο» απέδωσε ο πρώτος κατηγορούμενος το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια της υπόθεσης δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα παρκ, αλλά και του επίμαχου παιχνιδιού. Φέρεται επιπρόσθετα να υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα έδωσε στο δήμο, γιατί δεν του ζητήθηκαν. Είπε ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και ήδη είχαν καλέσει εταιρεία πιστοποίησης να το ελέγξει. Επίσης οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν προσφυγή για τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα. Για το θέμα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αποφανθεί επί της ένστασης.

Στο μεταξύ, σε απολογία εντός 10 ημερών καλεί ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μ. Αγγελάκας, το δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, επειδή εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, θα απολογηθεί επειδή επέτρεψε τη λειτουργία της επιχείρησης χωρίς την απαραίτητη άδεια για το 2011 και 2012, αλλά και γιατί δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ αφού το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον περασμένο Φλεβάρη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απευθύνει εγκύκλιο στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από αστυνομικούς και άλλα αρμόδια όργανα και σε άλλους χώρους ψυχαγωγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ