Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τον κίνδυνο που διέτρεξε φρεγάτα σε συνεκπαίδευση με ΗΠΑ - Ισραήλ

Ερώτηση με θέμα αν αληθεύει ότι η φρεγάτα «Σαλαμίς», που συμμετείχε στην άσκηση «Noble Dina» στα ανοιχτά του Ισραήλ, κινδύνεψε από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα, κατέθεσε το ΚΚΕ (την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη) προς τον υπουργό Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην Ερώτηση τονίζεται καταρχήν: «Η συμμετοχή της χώρας μας σε κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αλλά είναι ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των αγωγών. Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει επισημάνει τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και έχει ζητήσει την καταγγελία της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ».

Παρακάτω σημειώνεται: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο η φρεγάτα "Σαλαμίς" που συμμετείχε στην άσκηση "Noble Dina" (συνεκπαίδευση με ναυτικές μονάδες από ΗΠΑ και Ισραήλ) κινδύνεψε από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα που πέρασε σε μικρή απόσταση από την πλώρη της. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο όχι μόνο δεν είναι πειστικές αλλά ενισχύουν τις ανησυχίες για τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».

Κατόπιν ερωτάται ο υπουργός αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον κίνδυνο που διέτρεξε η φρεγάτα «Σαλαμίς» από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα και πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα πιο πάνω ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ