Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Ξηρό αποδίδουν τη βόμβα

Οι διωκτικές αρχές είχαν σαφή γνώση της συνεργασίας του Χριστόδουλου Ξηρού με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», δήλωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αφορμή τον εντοπισμό σχετικού γενετικού υλικού στο παγιδευμένο δέμα που στάλθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας και για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι «Πυρήνες».

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ «φωτογραφίζει» τον Χ. Ξηρό, αναφέροντας ότι «στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός».

Το δέμα εντοπίστηκε στις 29 Απρίλη, στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας και εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Παράλληλα, συνέχεια στην αντιπαράθεση μελών της «17Ν» δόθηκε το προηγούμενο Σάββατο, με επιστολή που έστειλε από τη φυλακή ο Β. Τζωρτζάτος. Με την επιστολή αποδίδει ευθύνες για το θάνατο του Θ. Αξαρλιάν σε δύο μέλη της οργάνωσης και μιλά για «εικόνα κατάντιας της "17Ν" το 2002».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ