Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΔΑΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ από την Καλαμάτα, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 στη Δημητσάνα, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υγείας Καλαμάτας.

Η αδελφή του Τασία και ο ανιψιός του Νίκος

* **

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ Γ. ΚΟΥΡΑΚΛΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ από την Καλαμάτα, η αδελφή του Μαρία Γ. Κουράκλη προσφέρει στην ΚΝΕ προς τιμήν του 8ου Συνεδρίου της 10.000 δρχ., μέσω ΝΣ Μεσσηνίας.

* * *

Στις 21 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΑΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο και οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ ΟΑΣΘ.

* * *

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗΣ υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Επιτυχημένος επαγγελματίας στην πατρίδα του, το Βόλο, αναγκάστηκε να φύγει κυνηγημένος από τους παρακρατικούς τρομοκράτες της Δεξιάς.

Στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε με τη συντρόφισσα της ζωής του, στάθηκε ακλόνητος, πιστός στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού. Μεγάλωσαν και αποκατέστησαν καλά τις τρεις κόρες τους.

Η μνήμη του παραμένει άσβεστη στη συντρόφισσά του Μίνα, η οποία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, της οποίας ήταν μέλος.

* **

Με τ συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ερασμία και τα παιδιά του προσφέρουν 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ