Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
* * *

φΩΤ.

Σήμερα, Σάββατο, 19 Μάη στις 6.00 μ.μ. στην εκκλησία του νέου Νεκροταφείου Χαλκίδας γίνεται το 6μηνο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

προέδρου του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ για πολλά χρόνια, ακαταπόνητου μαχητή και πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 20 Μάη στις 9.30 π.μ. στον Αγιο Παντελεήμονα στο Ανω Καλαμάτι γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αλιμου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 20 Μάη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ

παλαίμαχου αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Περισσού Κέντρου, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με συνέπεια.

Η γυναίκα του Καλλιόπη Επικαρίδη

Τα παιδιά Κασσιανή, Μπίρκζιτ, Γιώργος, Βασίλης

Τα εγγόνια του

ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΑΚΗ ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ

Γεννήθηκε στο χωριό Νότια νομού Πέλλας. «Βαφτίστηκε» Αετόπουλο. Μετά έγινε ΕΠΟΝίτης. Στη συνέχεια εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τα πρώτα του βήματα. Ο δικός του τομέας δράσης ήταν ο εκδοτικός μηχανισμός. Από τα χέρια του πέρασαν χιλιάδες τόμοι κλασικών, ιστορικών, λογοτεχνικών βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών. Στον εκδοτικό μηχανισμό του ΚΚΕ, «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ», ο Τάκης Επικαρίδης αποτέλεσε βασικό στέλεχος. Στα τυπογραφεία και στις εκδόσεις ο Τάκης πέρασε τη ζωή του.

Τάκης Επικαρίδης
Τάκης Επικαρίδης
- Οταν βγήκε στη σύνταξη αναπροσάρμοσε τη δράση του. Το πρωί θα 'βγαινε στο περίπτερο να πάρει το «Ριζοσπάστη». Τον ξεφύλλιζε με τη γυναίκα του. Υστερα έπαιρνε το δρόμο να συναντήσεις τους γνωστούς και φίλους του, φίλους του Κόμματος. Δε διαβάζανε μόνο μαζί το «Ριζοσπάστη». Τους έπαιρνε και τη συνδρομή. Τους έπαιρνε και την οικονομική ενίσχυση για το Κόμμα. Είχε πολλούς φίλους ενισχυτές του Κόμματος ο Τάκης, και τους επισκεπτόταν συχνά.

Ηταν πεισματάρης στην ιδεολογία του ο Τάκης. Υψωνε τη φωνή στους αντιπάλους του.

Το ξεχωριστό πάθος, ο καθημερινός φίλος του, ο «Ριζοσπάστης». Τις τελευταίες δυο βδομάδες που κονταρομαχούσε με το θάνατο, το «Ρ» τον είχε στο προσκεφάλι του.

Μνημονεύοντας εδώ τον κομμουνιστή Τάκη Επικαρίδη που τόσο ξαφνικά και γρήγορα μας έφυγε απ' τη ζωή, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε δυο λόγια για τη συντρόφισσα της ζωής του, την Καλλιόπη. Δεν είναι μόνο που στάθηκε πάντα στο πλευρό του. Συντόνιζαν μαζί τα βήματά τους στη δράση του Κόμματος. Η Καλλιόπη, πιστή κομμουνίστρια, έχει το χάρισμα της τρυφερής αγάπης στον άνθρωπο, της λατρείας στα παιδιά. Εκτελούσε και εκτελεί τις υποχρεώσεις της στο Κόμμα με αυτοθυσία. Με χιόνια, με βροχές και φορές με πυρετό, βγαίνει τις Κυριακές να διακινήσει το «Ρ». Αξια σύζυγος ενός πιστού συντρόφου. Είναι βαρύς ο πόνος που σε χτύπησε Καλλιόπη. Κάνε κουράγιο. Είμαστε κοντά σου.

ΚΟΒ ΠΕΡΙΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ