Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Επίσκεψη του Ρώσου αντιπροέδρου

Χρειάζεται να ενισχυθούν οι διμερείς επενδύσεις τονίστηκε σε συνάντηση με τον Κινέζο αντιπρόεδρο

ΠΕΚΙΝΟ.--

Στο Πεκίνο βρέθηκε ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ιγκόρ Σουβάλοφ, στο πλαίσιο των ετοιμασιών της επίσκεψης που θα κάνει στην Κίνα και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη του μήνα.

Ο Σουβάλοφ συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Ζανγκ Γκαολί, ο οποίος σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις διμερείς επενδύσεις, αναφέροντας μάλιστα ότι η Κίνα αποτελεί σήμερα την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων στη Ρωσία. Επιπλέον, κάλεσε τη ρωσική πλευρά να «ενθαρρύνει» Κινέζους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στις «ειδικές οικονομικές ζώνες», στην Απω Ανατολή της Ρωσίας. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι επενδύσεις σε «αναξιοποίητες ζώνες», μετοχές, έκδοση ομολόγων, συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Από τη μεριά του, ο Σουβάλοφ - σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» - είπε ότι η επικείμενη επίσκεψη Πούτιν είναι σημαντική για τη διατήρηση των διμερών σχέσεων σε «υψηλό επίπεδο».

Ο Πούτιν θα επισκεφτεί την Κίνα με αφορμή την 4η Σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) που θα γίνει στη Σαγκάη στις 20 και 21 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ