Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στην ΚΟΑ

Στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (μετά τη λήξη της θητείας του Βασίλη Χριστόπουλου), ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος τοποθέτησε τον Στέφανο Τσιαλή.

Ο Στέφανος Τσιαλής είχε το Σάββατο συνάντηση με τον υπουργό και αμέσως μετά είχε την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη.

Αργότερα, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε την εξής δήλωση: «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά η ανάληψη της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Αναλαμβάνω την ορχήστρα σε πολύ καλό επίπεδο μετά από το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο του απερχόμενου διευθυντή. Ευελπιστώ ότι με την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου, των συναδέλφων της ΚΟΑ - μουσικών και όλων των άλλων στελεχών - και των φίλων ακροατών, θα συμβάλω με νέες ιδέες στην περαιτέρω ανάδειξη της πρώτης ορχήστρας της χώρας».

Ο Στέφανος Τσιαλής γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1964. Μετά από σπουδές στο πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, αποφοίτησε με διακρίσεις από την Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας. Μεταξύ 1997 και 2004 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Κεντρικής Γερμανίας. Από το 2009 μέχρι το 2013 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και κύριος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Θουριγγίας στο Gotha, μιας ορχήστρας με παράδοση 365 χρόνων. Στις καλλιτεχνικές περιόδους από το 2001 έως το 2004, ο Στέφανος Τσιαλής ήταν μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Συνεργάστηκε ήδη, μεταξύ άλλων, με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Αμβούργου και της Νυρεμβέργης, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νέου Βρανδεμβούργου στη Γερμανία. Επίσης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τον ερχόμενο Ιούλη θα έχει το ντεμπούτο του με την ορχήστρα της Οπερας της Μπολόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ