Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΚΕΣΕΝ: Την προσπάθεια κατάργησης του επιδόματος μετεκπαίδευσης για τους σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ που οι απουσίες τους υπερβαίνουν το 10% της συνολικής διάρκειας των ωρών του προγράμματος, καταγγέλλουν η ΠΕΜΕΝ και η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ Μηχανικών. Το υπουργείο Ναυτιλίας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών «ξέθαψαν» Υπουργική Απόφαση του 2011, ενώ ως απουσίες προσμετρούνται και οι μέρες που οι σπουδαστές και οι ναυτεργάτες βρίσκονταν σε απεργία. Απαιτούν την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης. Διεκδικούν την αύξησή του στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος και την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους, χωρίς περιορισμό.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ενας 52χρονος εργάτης σε εταιρεία συντήρησης ανελκυστήρων στο Ηράκλειο Κρήτης κατέληξε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο, μετά από σοβαρό τραυματισμό. Την ώρα της δουλειάς, έπεσε από τον 5ο όροφο κτιρίου και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η 8μηνη περίοδος της διαθεσιμότητας πολλών εργαζομένων αυτών των υπηρεσιών και οργανισμών. Απαιτούν την άμεση επανένταξη όλων των συναδέλφων στην εργασία, καθώς και να παρθεί πίσω ο ν. 4250/14 για την αξιολόγηση.

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Την απόλυση μιας εργαζόμενης από τα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Χτες το μεσημέρι οι δυνάμεις του κλαδικού και του επιχειρησιακού σωματείου έκαναν παρέμβαση στο κατάστημα της επιχείρησης στο εμπορικό κέντρο «Avenue» στο Μαρούσι, όπου δούλευε η εργαζόμενη, διεκδικώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Η απόλυση έγινε τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τις Γενικές Συνελεύσεις που οργάνωσε το επιχειρησιακό σωματείο πανελλαδικά και τις αντιδράσεις κάτω από τις οποίες η εργοδοσία αναγκάστηκε να «παγώσει» την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ