Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
Τηλεόραση
Πολάνσκι και «Τόμας Κράουν»

Ο Στιβ Μακ Κουίν και η Φέι Νταναγουέι στην «Υπόθεση Τόμας Κράουν»
Ο Στιβ Μακ Κουίν και η Φέι Νταναγουέι στην «Υπόθεση Τόμας Κράουν»
Δυο πολύ σημαντικές ταινίες κυριαρχούν απόψε το βράδυ. Μια πρωτότυπη αστυνομική ταινία του Νόρμαν Τζούισον και ένα σκοτεινό αμερικανογαλλικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι.

«Υπόθεση Τόμας Κράουν», σε σκηνοθεσία Νόρμαν Τζούισον.

Ο Τόμας Κράουν, ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος από τη Βοστόνη, σχεδιάζει και εκτελεί ληστείες τραπεζών, σαν «διαμαρτυρία» εναντίον του «συστήματος». Με μια ομάδα επτά ανθρώπων, που δε βλέπουν ποτέ ο ένας τον άλλον, επιτυγχάνει μια εκπληκτική ληστεία, 2.600.000 δολαρίων. Η ασφαλιστική εταιρία, που ζημιώθηκε από τη ληστεία, αναθέτει την έρευνα σε δύο σούπερ λαγωνικά, την Βίκι Αντερσον και τον Εντι Μαλόουν. Η Βίκι κατορθώνει να εντοπίσει τον Κράουν, τον συναντάει και του δείχνει ότι τον υποπτεύεται. Οι δυο τους συνδέονται συναισθηματικά και παρόλο που εκείνη δουλεύει για την ασφαλιστική εταιρία προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για τον Κράουν. Από την πλευρά του, εκείνος τη δοκιμάζει, λέγοντάς της για μια ληστεία που σχεδιάζει. Ενα από τα πιο τυπικά και φημισμένα λαμπερά σε στιλ έργα της εποχής εκείνης. Ενα παιχνίδι ανάμεσα στο αληθινό και το υποκριτικό... Πρωταγωνιστούν: Στιβ Μακ Κουίν, Φέι Νταναγουέι, Εντι Μαλόουν, Εργουιν Γουίβερ κ.ά. (ΝΕΤ, 22.00).

«Ο ένοικος», σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι.

Ο Τριλκόφσκι εργάζεται σε μια υπηρεσία αρχείων. Είναι εσωστρεφής και αυτό τον δυσκολεύει στην επαφή του με τους άλλους ανθρώπους. Μια μέρα αποφασίζει να νοικιάσει ένα καταθλιπτικό διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία. Οσο περνά ο καιρός, ταυτίζεται με τον προηγούμενο ένοικο του διαμερίσματος, μια κοπέλα που αυτοκτόνησε και πιστεύει ότι οι υπόλοιποι ένοικοι συνωμοτούν εναντίον του, προκειμένου να τον τρελάνουν. Η σημαντικότερη ίσως ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, που και σ' αυτήν κυριαρχεί μια αόρατη απειλή, ένα ανεξήγητο κακό, όπως και στο «Μωρό της Ρόζμαρι». Πρωταγωνιστούν: Ρομάν Πολάνσκι, Ιζαμπέλ Αντζανί, Μέλβιν Ντάγκλας, Σέλεϊ Γουίντερς (ΝΕΤ, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ