Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τους νεφροπαθείς στο «Λαϊκό»

Απαίτησαν να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα χιλιάδων ασθενών

Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών για τα ζητήματα της Υγείας

MotionTeam

Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών για τα ζητήματα της Υγείας
Παρέμβαση για τα προβλήματα των νεφροπαθών έκαναν χτες στη διοίκηση του νοσοκομείου «Λαϊκό» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ζήτησε να δοθεί λύση στις ελλείψεις που έχει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ενδεικτικά, ένας νοσηλευτής είναι υπεύθυνος για 5 μηχανήματα αιμοκάθαρσης (αντί για 3), ενώ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η ΜΤΝ θα μπορούσε να καλύψει περισσότερους ασθενείς, με μεγαλύτερη ποιότητα κι ασφάλεια.

Επίσης, λείπουν υλικά - ακόμη και σεντόνια, χαρτοβάμβακα κ. ά. - αλλά και φάρμακα. Οι ασθενείς συχνά αγοράζουν τα φάρμακα απ' έξω. Η υποβάθμιση των δημόσιων ΜΤΝ εξασφαλίζει πελατεία στους επιχειρηματίες, ενώ οι ανασφάλιστοι γυρνούν από Μονάδα σε Μονάδα στην εφημερία των νοσοκομείων, υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ δεν παρακολουθούνται σταθερά από μια κλινική.

Οι συνδικαλιστές απαίτησαν, επίσης, να μην εφαρμοστεί η κατεύθυνση για προμήθεια των φίλτρων αιμοκάθαρσης με βάση την κατώτατη τιμή, αλλά με βάση την επιστήμη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών. Οπως εξήγησαν, το φίλτρο είναι καθοριστικό για την αιμοκάθαρση και ανάλογα με τον οργανισμό του καθένα πρέπει να επιλέγει ο γιατρός. Ορίστηκε νέα συνάντηση με τη διοίκηση, για να δεσμευτεί τι μέτρα θα πάρει για τα οξυμένα προβλήματα.

Ολα τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών την περασμένη Δευτέρα από τον Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως είπε, κέρδος και υγεία δε συμβιβάζονται, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «ακατάλληλα φίλτρα αιμοκάθαρσης», που όμως έχουν δείκτη ασφαλείας και πιστοποίηση από την ΕΕ και τον έλεγχο έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των περικοπών των δαπανών για την Υγεία, όπως είναι η μείωση των μεταμοσχεύσεων, αφού οι ΜΕΘ υπολειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ