Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ετοιμος για συνεργασία με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Την υπερψήφισή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές, προκειμένου να παζαρέψει από καλύτερες θέσεις το πόστο του στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ζήτησε αργά χτες βράδυ ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θοδωράκης.

Σε δήλωσή του, επιτέθηκε στα «παλιά κόμματα», λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται παράλογα και προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών κατά το δοκούν», ενώ «τα φαβορί τους σε πολλές περιπτώσεις έμειναν πολύ πίσω από τα ποσοστά που πήραν στις προηγούμενες εκλογές». «Λέμε όχι στα παιδιά του κομματικού σωλήνα», ισχυρίστηκε την ίδια ώρα που αναζητά μαζί τους συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας...

Παράλληλα, μίλησε για «μικρό τελικό» στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ζητώντας ψήφο, ώστε να πιάσει την τρίτη θέση μπροστά από τη Χρυσή Αυγή, ακριβώς στο πλαίσιο του παζαρέματος, ώστε να κατέχει μια καλύτερη θέση στην αναδιάταξη του αστικού πολιτικού κόσμου.

Νωρίτερα το πρωί, αναπαράγοντας τη ρητορική που επιχειρεί να αποσυνδέσει την Τοπική Διοίκηση από την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται ενιαία από όλους τους κρίκους του αστικού κράτους, ο Θεοδωράκης, πηγαίνοντας να ψηφίσει κάλεσε τους ψηφοφόρους «να ψηφίσουμε όλοι τους καλύτερους, τους αξιότερους, έξω από κομματικές γραμμές».

Πρόσθεσε ότι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «οι πόλεις, τα χωριά πρέπει να ψηφίζουν έξω από την εντολή της Συγγρού, της Χαριλάου Τρικούπη ή της Κουμουνδούρου, αλλά αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν την περιφέρεια και τις πόλεις».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» επαναλάμβανε την προθυμία του να γίνει τσόντα δίπλα στη Συγγρού και την Κουμουνδούρου, να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ «στη βάση συγκεκριμένων θέσεων που θα έχουν συμφωνηθεί». Πιστός δε στον ευρωμονόδρομο, δήλωσε αντίθετος «με το δημοψήφισμα για την Ευρώπη ή το νόμισμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ