Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Κάνουμε τη νύχτα - μέρα, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού

Στη Χαλκίδα μίλησε την περασμένη Τρίτη η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Η πλατεία Αγ. Νικολάου γέμισε από τον εργατόκοσμο, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της νεολαίας που έδινε τον τόνο με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν και το σύνθημα «ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» να βάζει τη σφραγίδα του στη συγκέντρωση.

Η Λουίζα Ράζου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία της μάχης για τις ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ βαδίζει προς αυτή με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε 214 δήμους, η είσοδος στο β΄ γύρο σε 4 δήμους και η άνοδος στις περιφέρειες όλης της χώρας είναι ένα θετικό κι ελπιδοφόρο στοιχείο.

Αυτό έγινε κατορθωτό λόγω της αντοχής που έδειξαν στις δυσκολίες της μάχης χιλιάδες φίλοι και οπαδοί, που μαζί με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν έναν ωραίο αγώνα για να σηκωθεί ο λαός λίγο ψηλότερα. Τους απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και τους καλούμε να κάνουν τη νύχτα - μέρα ως την Κυριακή, για να φτάσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό - εργατικό σπίτι.

Καλούμε επίσης το λαό και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών, να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, είτε έχουν επίσημη στήριξη είτε εμφανίζονται ως "λευκοί" και ανεξάρτητοι. (...)

Συνεχίζουμε. Το κύριο είναι την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών να εκφραστεί δυνατά η λαϊκή φωνή με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Αυτό το βήμα μπορεί να το κάνει κάθε λαϊκός άνθρωπος που βασανίζεται από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε την προηγούμενη Κυριακή. (...)».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε: «Μην ακούτε τα εκβιαστικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν για να εξασφαλίζουν τα ματωμένα πλεονάσματα που τροφοδοτούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. (...) Θυμηθείτε τι άκουσαν τ' αφτιά σας από το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη του 2012 και τι λέει σήμερα, για τα μνημόνια, για το χρέος, για τις απολύσεις κλπ. Ολα ήταν λόγια του αέρα για να σας πάρει την ψήφο και να σας στείλει στα σπίτια σας. (...) Προσπεράστε τους! Μη χάνετε χρόνο. Εχετε πείρα. Ο παλιός δικομματισμός της μεταπολίτευσης, αντικαταστάθηκε από το νέο διπολισμό. (...) Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις καταλυτικό ρόλο, θετικό για τον ίδιο, μπορεί να παίξει μόνο ο λαός. Να μη δείξει καμία ανοχή - καμία αναμονή ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις για τα προβλήματά του από τα πάνω κι έξω από τη δική του δράση. Να στηρίξει το ΚΚΕ που εκφράζει γνήσια την εργατική πολιτική και γράφει στις σημαίες και στα συνθήματά του την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. (...) Ταυτόχρονα, ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει ότι καλλιεργούμε συστηματικά τις προϋποθέσεις να οικοδομηθεί η Λαϊκή Συμμαχία. (...) Αυτός ο δρόμος είναι ο μοναδικά ρεαλιστικός κι εφικτός για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ