Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Μαφιόζικες μέθοδοι

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» την πρώτη μέρα του συνεδρίου μοίρασε στους αντιπροσώπους ανακοίνωση - καταγγελία, με την οποία αποκαλύπτει την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει πόδι στην ομοσπονδία με τη βοήθεια της ΠΑΣΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Η καταγγελία δόθηκε και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό κείμενο:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιπρόσωποι στο 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αποκαλύπτουμε σε όλους εσάς τη μεθοδευμένη παρέμβαση για "έλεγχο" της Ομοσπονδίας από τους μεγαλοεργοδότες των Σούπερ - Μάρκετ.

Με εμπροσθοφυλακή επιτελεία των επιχειρήσεων "Σκλαβενίτη", "Βασιλόπουλου" και "Βερόπουλου" θα φέρουν σήμερα, μετά τη λήξη του εργασιών του συνεδρίου, δεκάδες νόθους και αντιδημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους προκειμένου να γείρουν την πλάστιγγα όπου οι εργοδότες αυτοί επιθυμούν.

Γιατί το κάνουν αυτό; Για εμάς είναι αυτονόητο. Πρώτα από όλα για να κρατούν δούλους τους χιλιάδες εργαζόμενους σ' αυτές τις επιχειρήσεις και να τους εκμεταλλεύονται. Για να έχουν λόγο στις Συλλογικές Συμβάσεις πείνας της Ομοσπονδίας, στα εξουθενωτικά ωράρια, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και επίσης να διαμορφώσουν συσχετισμούς ακόμα και στο επίπεδο της ΓΣΕΕ.

Πώς τα επιδιώκουν αυτά; Με τον εργοδοτικό επιχειρησιακό και κλαδικό "συνδικαλισμό" να θυμίζει αμερικάνικη μαφία και παράγει αντιπροσώπους κάτω από τη βία και την τρομοκρατία. Πενήντα περίπου τέτοιου είδους αντιπροσώπους θα φέρουν σήμερα στην κάλπη οι διευθυντές και οι προσωπάρχες αυτών των επιχειρήσεων. Είναι αντιπρόσωποι που δεν τους φέρνουν στις εργασίες του συνεδρίου για να μην ακούσουν και μάθουν τι συμβαίνει. Τους έχουν μόνο για την κάλπη.

Οι παρεμβάσεις αυτής της εργοδοσίας θυμίζουν εποχές μαύρες για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας. Για τις επεμβάσεις αυτές της εργοδοσίας, ευθύνη έχουν και όσοι συνδυασμοί τούς παίρνουν υπό την προστασία τους. Μάλιστα, το συνδυασμό "Αυτόνομη Παρέμβαση" τον διακοσμούν με την παρουσία τους δυο επιφανή στελέχη της εργοδοσίας από αυτές τις επιχειρήσεις. Αίσχος!

Η ΔΑΣ πάλεψε και θα παλέψει για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Τον αγώνα αυτό θα φτάσει μέχρι τέλους. Είναι απαράδεκτο το 2001 ο "Σκλαβενίτης" να καθορίζει τις τύχες μας. Θα αγωνιστούμε για να συγκροτηθούν πραγματικά σωματεία των εργαζομένων μέσα και σ' αυτές τις επιχειρήσεις που θα αγωνίζονται για τους μισθούς, τα δικαιώματα και τον ιδρώτα αυτών των συναδέλφων μας.

Καλούμε τους συνέδρους στο 32ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ να φράξουν το δρόμο στην εργοδοσία και σ' όσους παζαρεύουν μαζί της.

Προειδοποιούμε τους μεγαλοδιευθυντές των Σούπερ - Μάρκετ, που παράγουν αντιπροσώπους, ότι γρήγορα θα αντιληφθούν τις συνέπειες των παράνομων πράξεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ