Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Μιλάνε ξανά για περιορισμό των διαδηλώσεων

Επιμένει στην απόφασή της για παραπέρα περιορισμό των διαδηλώσεων η κυβέρνηση. Με δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, τόνισε ότι θα συζητηθούν «περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων» στην Αθήνα. Εταίρος στο διάλογο θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, με τον οποίο χτες υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο και την ΕΛ.ΑΣ.

«Θα συζητήσουμε με το δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, ώστε να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας. Θα συζητήσουμε με τον δήμαρχο ό,τι μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως από πέρσι ισχύει ΠΔ που έχει ανοίξει το δρόμο για την απαγόρευση διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, το σχετικό ΠΔ αναφέρει: «Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης». Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις».

Ουσιαστικά ακόμα και μια συγκέντρωση 1.000, 5.000 ή 10.000 ανθρώπων σε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης θα μπορεί να κρίνεται ότι είναι μικρή σε σχέση με την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και των συμφερόντων των ξενοδόχων ή των μεγαλεμπόρων της περιοχής...

Ο Γ. Καμίνης είπε πως η ευταξία έχει υποχωρήσει στην Αθήνα μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Δεν μπορεί να υπάρχει μία μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, όσο τα θέματα της ευταξίας παραμένουν σε εκκρεμότητα. Το έχουμε ζήσει σε άλλες κοινωνίες, δε θα επεκταθώ τώρα στη θεωρία του σπασμένου παραθύρου του Giuliani, το πώς βελτιώθηκε η Νέα Υόρκη», είπε.

Αναφερόμενος στο παρεμπόριο, το χαρακτήρισε ως οργανωμένη εγκληματικότητα, όπου, όπως υπογράμμισε, αυτοί που κουβαλούν τα «σεντόνια» είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Μιας αλυσίδας, όμως, που οι τελευταίοι «κρίκοι» της, δηλαδή οι μετανάστες μικροπωλητές, ήταν ο κύριος στόχος των μεικτών συνεργείων ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους, οι οποίες έγιναν αιτία τραυματισμών ή πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων. Παράλληλα, αυτοί που κάνουν το χονδρεμπόριο σε αυτήν την αλυσίδα εξακολουθούν να δρουν ασύδοτα.

Πάντως, 600 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ήδη ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς της στάθμευσης, της ηχορύπανσης, του ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπαίθριου εμπορίου με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου, των πλατειών, των πανηγύρεων, των επιχειρήσεων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των λαϊκών αγορών, των παιδότοπων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ