Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία για το πενθήμερο σε φαρμακαποθήκες

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις φαρμακαποθήκες «LIONPHARMA» και «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ» για σήμερα, Σάββατο 31/5. Η απεργία αποφασίστηκε μετά από συζήτηση του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους στις δύο φαρμακαποθήκες, ως απάντηση στην αυθαίρετη λειτουργία τους, εκτός των εγκεκριμένων ετήσιων διημερεύσεων κατά τη μέρα του Σαββάτου, των συγκεκριμένων φαρμακαποθηκών.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης της πενθήμερης εργασίας, την οποία κατοχυρώνει η Συλλογική Σύμβαση του κλάδου, σε αποθήκες και βιομηχανίες φαρμάκου. Οπως έχει καταγγείλει το Συνδικάτο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακαποθηκάριων έχει κάνει αίτηση στους δήμους για να επιτραπεί η λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, όπως συμβαίνει και για τα φαρμακεία, ενώ οι εργοδότες χαρακτηρίζουν «αγκάθι» το πενθήμερο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) για την υπογραφή Σύμβασης.

Για το ζήτημα αυτό το Συνδικάτο σε προηγούμενη ανακοίνωσή του σημείωνε: «Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή της Σύμβασής μας, δουλεύουμε με τους όρους που καθορίζει αυτή, πενθήμερο, 40ωρο, Δευτέρα - Παρασκευή. Δε δεχόμαστε πουθενά να δουλεύουμε Σάββατο και να το ανταλλάσσουμε με ρεπό. Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία έχουν κάνει παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους για να μην αποφασίσουν το άνοιγμα των φαρμακαποθηκών το Σάββατο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ